Książka "The Pizza Bible"

139,00 zł
*
Produkt niedostępny

Ta książka to obszerny przewodnik po pizzy, omawiający dziewięć różnych stylów, w tym neapolitański, rzymski, Chicago i  kalifornijski, napisany przez 12-krotnego mistrza świata w robieniu pizzy, Tony’ego Gemignani.

Ilość

Ta książka to obszerny przewodnik po pizzy, omawiający dziewięć różnych stylów, w tym neapolitański, rzymski, Chicago i  kalifornijski, napisany przez 12-krotnego mistrza świata w robieniu pizzy, Tony’ego Gemignani.

 

Każdy uwielbia pizzę! Od puszystej sycylijskiej pizzy pan po klasyczną napoletanę z prawdziwymi przypieczonymi brzegami, od Chicagowskiej deep dish po super cienki placek w stylu cracker - w tym barwnym kalejdoskopie znajdzie się coś na każdy smak i okazję. A skoro wokół tyle wspaniałych rodzajów ciasta, po co trzymać się tylko jednego stylu? The Pizza Bible to biblia pysznej, idealnej, profesjonalnej pizzy przygotowanej w domu. Zawiera ponad 75 przepisów na wszystkie style pizzy, które znasz i uwielbiasz, a także na te, w których dopiero się rozsmakujesz. Pizzaiolo i dwunastokrotny mistrz świata w robieniu pizzy, Tony Gemignani, dzieli się wszystkimi swoimi patentami na idealną pizzę wprost z domowego piekarnika.

Z tą książką poznasz wszystkie sekrety przygotowywania zakwasu, formowania placka, dobierania składników i pieczenia. Dowiesz się, jak podrasować domowy piekarnik, żeby wypiekał pizze jak z profesjonalnej pizzerii i poznasz wszystkie sztuczki, dzięki którym domowe pieczenie pizzy stanie się sztuką.

Autor: Tony Gemignani

Książka w języku angielskim, 320 stron

Twarda oprawa

a013a

Specyficzne kody

Zobacz także