Książka "Perfect Pan Pizza"

119,00 zł
*
Produkt niedostępny

To szczegółowy przewodnik po pizzy typu pan napisany przez guru włoskich wypieków, Petera Reinharta. Zawiera przystępne przepisy na pizze w stylu Detroit, Sicilian i Roman, a także focaccie - wszystko łatwe do przygotowania we własnym domu.

Ilość

PRZEZ KANAŁ FOOD NETWORK OKRZYKNIĘTA JEDNĄ Z NAJLEPSZYCH KSIĄŻEK KUCHARSKICH ROKU

Ta książka, napisana przez mistrza wypieków, Petera Reinharta, to bogato ilustrowana biblia pizzy typu pan - puszystej i chrupiącej odmiany ulubionego dania milionów ludzi na świecie, łatwej do przygotowania we własnym domu i bez specjalistycznych akcesoriów, takich jak kamień czy łopatki. Książka zaczyna się od przepisów na trzy podstawowe rodzaje ciasta bazujące na drożdżach sklepowych oraz pokrótce opisuje żytni zakwas chlebowy. Znajdziemy w niej wskazówki dotyczące kilku rodzajów pizzy pan, w typ pizzy w stylu Detroit, focaccii, schiacciaty, Roman i Sicilian, wzbogacone szczegółowymi fotografiami pokazującymi każdy krok. Przepisy obejmują zarówno klasyczne dodatki, jak grzyby i pepperoni, ale także niebywałą różnorodność połączeń, jak np. inspirowana kanapką filadelfijską pieczona wieprzowina i brokuły rabe, pizza Reuben, pizza z bekonem, jajkiem, pomidorem i rukolą, focaccia z serem pleśniowym, powidłami z cebuli w occie balsamicznym i orzechem włoskim, czy pizza Al Taglio z ziemniakami w rozmarynie i occie, młodymi liśćmi jarmużu i szynką prosciutto. Dzięki wyjątkowym przepisom, odpowiedziom na wiele pytań, a także inspirującemu podejściu do wypieków, książka przypadnie do gustu zarówno doświadczonym pizzaiolo, jak i nowicjuszom przygotowującym pizzę we własnym domu.

Autor: Peter Reinhart

Książka w języku angielskim, 192 strony

Twarda oprawa

a013b

Specyficzne kody

Zobacz także