Mąka do pizzy PETRA 0102 / 12,5kg

169,00 zł
*
Produkt niedostępny

doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.

Ilość

SPOSÓB UŻYCIA

Dzięki stabilności nadanej ciastom oraz kontrolowanemu kiełkowaniu, Petra 0102 jest idealna zarówno do przetwarzania krótkotrwałego (4-6 godzin w temperaturze pokojowej), jak i średnio-długiego (24-48 godzin z kontrolą w chłodni).

Do robienia pizzy z Petra 0102  zalecana jest średnia hydratacja (60-70%).

CHARAKTERYSTYKA:

wilgotność: maks. 15,50%

zawartość białka: 13% - 14%

W: 320-340

P/L: 0,55-0,65

absorpcja cieczy przy produkcji chleba: wysoka, do 80%

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA (na 100g produktu) 358 kcal / 1520 kJ

TŁUSZCZE 1,5 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g)

WĘGLOWODANY 72,0 g (w tym cukry 0,2 g)

BŁONNIK 2,0 g

BIAŁKO 13,2 g

SÓL 0,003 g

s0400002

Specyficzne kody