Mąka do pizzy PETRA 3 - 12,5kg

185,00 zł
*
Produkt niedostępny

doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.

Ilość

Doskonała mąka typ 1, wyprodukowana w tradycyjnym włoskim młynie Quaglia. 

BEZ KONSERWANTÓW Petra 3 to 100% mąka z miękkiej pszenicy , mielona w kamieniu z innowacyjnym rozszerzonym procesem mielenia kamienia dla doskonałej optycznej selekcji ziarna oraz kontrolowanego przesiewania i kalibracji w najbardziej zaawansowanej przemysłowej fabryce we Włoszech. Ta mąka jest bardzo mocna, gluten jest bardzo rozciągliwy, ma dużą zdolność wchłaniania płynów, bardzo wszechstronna i nadaje się do średniego/długiego zakwaszania produktów pikantnych i słodkich. Dzięki tym właściwościom Petra 3 zapewnia doskonałą wydajność produkcyjną, wysoką absorpcję płynów i wydłużony odpoczynku. Stosuje się go do wszystkich rodzajów pizzy płaskiej, na patelni i z łopatą, paluszków i krakersów, ciasta francuskiego, a także do wszystkich rodzajów pieczywa.

CHARAKTERYSTYKA:

wilgotność: maks. 15,50%

zawartość białka: 13% - 14%

sole mineralne: do 0,80%

błonnik max 7%

zawartość mokrego glutenu: 42-44%

absorpcja cieczy przy produkcji chleba: wysoka do 85%

KRAJ POCHODZENIA: WŁOCHY

s0400003

Specyficzne kody