Brokuły po neapolitańsku - friarielli saltati Delizia2000

42,00 zł
*
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

Brokuły po neapolitańsku - friarielli saltati 1062ml Delizia2000

Ilość
Loading...

Brokuły te stosowane są najczęściej do dań kuchni neapolitańskiej i kuchni rzymskiej.

Brokuły smażone są na  oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku , soli i odrobiny ostrej papryki . W tej formie nie wymagają uprzedniego gotowania , choć niektórzy wolą poprzez gotowanie dodać potrawie większej delikatności. 

Brokuł ten jest uprawiany głównie w wodach obszarów Kampanii, szczególnie na obszarach północnych - wschodnich Neapolu , w szczególności miast Aversa, Acerra , Afragola , Caivano i Cardito Casoria, i w Apeninach w prowincji Avellino i Benevento.

Skład: brokuły napolitańskie, olej roślinny, sól, przyprawy ( w różnych proporcjach: papryczka chili, czosnek), sól, regulator kwasowości: E270, antyoksydanty: E300

s22

Specyficzne kody