Delikatesy

Włoskie delikatesy - mąka do pizzy, pomidory, oliwa - Jakumammy.pl


Składniki na pizzę i nie tylko. Wszystko, czego potrzebujesz żeby przyrządzić prawdziwą włoską pizzę w swoim domu! Oryginalna, włoska mąka typu 00, oliwa z oliwek extra vergine, pomidory pelati i polpa pomidorowa od najlepszych włoskich producentów.

Jest 119 produktów.

Pokazano 1-100 z 119 pozycji

Aktywne filtry

Suszone pomidory 150g /

Cena 24,00 zł

Najlepszej jakości włoskie suszone pomidory z regionu Kalabria.

Mąka do pizzy Pasini Blu / 10kg

Cena 89,00 zł

Doskonała mąka z młyna Pasini. Krótki czas wyrastania. Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 0-4°C: 10 godzin

Mąka do pizzy Pasini Giallo / 10kg

Cena 89,00 zł

Doskonała mąka z młyna Pasini. Średni czas wyrastania. Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 0-4°C: 20 godzin 

Mąka do pizzy Pasini Panettone / 10kg

Cena 99,00 zł

Doskonała mąka z młyna Pasini przeznaczona do przygotowywania ciast typu Panettona a także do pizzy na bazie prefermentów. Długi czas wyrastania. Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 4°C: 1-4 dni

Mąka do pizzy PETRA 0102 / 12,5kg

Cena 159,00 zł

doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.

Mąka do pizzy PETRA 3 / 12,5kg

Cena 179,00 zł

doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.

Caputo mąka do pizzy 00 Pizzeria / 1kg

Cena 9,00 zł

Mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciast wymagających długiej fermentacji, w tym klasycznej neapolitańskiej pizzy.

Caputo mąka do pizzy 00 Pizzeria / 5kg

Cena 42,00 zł

Mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciast wymagających długiej fermentacji, w tym klasycznej neapolitańskiej pizzy.

Caputo mąka do pizzy 00 Classica / 5kg

Cena 39,00 zł

Mąka o dobrze skalibrowanym ziarnie, łatwa do nawodnienia, idealna do lekkiego i puszystego ciasta. Świetna „urabialność”, dobra do miękkich ciast, które zachowują lekkość i smak po pieczeniu.

Caputo mąka do pizzy Integrale / 5kg

Cena 39,00 zł

Mąka z pełnego ziarna o wysokiej jakości skrobi i mocnym glutenie. Połączona z wodą tworzy elastyczne, łatwe w wałkowaniu ciasto, zapewniając niezwykły efekt końcowy.

5 Stagioni mąka SUPERIORE / 1kg

Cena 10,00 zł

Delikatna pszenna mąka typu 00 z wysoką zawartością białka jest przeznaczona do ciast z długim czasem dojrzewania. Idealna do ciast, które są robione min 24h wcześniej i przechowywane w lodówce.

Pomidory San Marzano DOP AVPN SOLANIA / 2,55 kg /

Cena 42,00 zł

Pomidory San Marzano DOP/AVPN SOLANIA - Pomidory bez skóry w soku pomidorowym 2,55 kg.Zalecane przez Stowarzyszenie AVPN do przyrządzania prawdziwej neapolitańskiej pizzy.

Oliwa z oliwek extra vergine bazylia Levante / 250ml

Cena 24,00 zł

Oliwa z oliwek extravergine z bazylią świetnie sprawdza się jako przyprawa do dań makaronych oraz pizzy. Produkty LEVANTE to wysokiej jakości oliwy z oliwek z extra virgin,  pochodząca ze starannego doboru surowców i stosowania ciągłych kontroli dla maksymalnej dbałości o wszystkie parametry...

Oliwa z oliwek extra vergine czosnek Biolevante / 250ml

Cena 24,00 zł

Oliwa z oliwek extravergine z czosnkiem to receptura kuchni śródziemnomorskiej o wielowiekowej tradycji. Produkt otrzymuje się poprzez macerację naturalnie suszonego czosnku w oliwie extravergine. Butelka 250ml

Krem balsamiczny 500 ml

Cena 26,00 zł

Krem na bazie octu balsamicznego z Modeny o przyjemnym słodko-winnym smaku.

Krem truflowo-grzybowy Greci / 380 g

Cena 49,00 zł

Krem na bazie włoskich borowików i pieczarek, drobno mielonych, wzbogacony czarną truflą. Idealny do pikantnych wypieków, kanapek, na pizzę lub do makaronu.

Pomidory San Marzano DOP La Carmela / 2,5 kg /

Cena 51,00 zł

Ręcznie przetwarzane pomidory La Carmela San Marzano (oficjalnie Pomodoro San Marzano dell’Agro Sarnese Nocerino DOP) to podłużne pomidory znane również jako pomidory śliwkowe. Charakteryzują się intensywnym, owocowym aromatem. Dostępne wyłącznie u nas!

Pomidory Pelati Bio La Carmela / 400 g /

Cena 11,00 zł

La Carmela Pelati BIO to bogate w składniki odżywcze, podłużne pomidory konserwowane bez skórki we własnym soku, dzięki czemu zachowują świeżość, znakomity smak i mają głęboki czerwony kolor.  Produkowane przez firmę "Fratelli D'Acunzi Srl", która od 1958 roku zajmuje się produkcją żywności i...

Pomidory San Marzano DOP La Carmela / 400 g /

Cena 15,00 zł

Ręcznie przetwarzane pomidory La Carmela San Marzano (oficjalnie Pomodoro San Marzano dell’Agro Sarnese Nocerino DOP) to podłużne pomidory znane również jako pomidory śliwkowe. Charakteryzują się intensywnym, owocowym aromatem. Dostępne wyłącznie u nas!

Pomidory Piennolo del Vesuvio DOP La Carmela / 400 g /

Cena 19,00 zł

Pomidory koktajlowe Piennolo del Vesuvio należą do najstarszych i najbardziej charakterystycznych produktów rolniczych Kampanii. Pomidory Piennolo del Vesuvio D.O.P mają bardzo miękką skórkę i intensywny czerwony kolor. Ich smak oczaruje każdego! Idealnie pasują do każdej potrawy. Mogą być...

Pomidory Pelati La Carmela / 2,5 kg /

Cena 39,00 zł

Pomidory Pelati La Carmela mają podłużny kształt. Konserwowany są bez skórki, we własnym soku, dzięki czemu zachowują świeżość i głęboki czerwony kolor. Doskonale pasują do dań zimnych i gorących.

Pomidory Pelati La Carmela / 800 g /

Cena 16,00 zł

Pomidory Pelati La Carmela mają podłużny kształt. Konserwowany są bez skórki, we własnym soku, dzięki czemu zachowują świeżość i głęboki czerwony kolor. Doskonale pasują do dań zimnych i gorących.

Pomidory Pelati La Carmela / 400 g /

Cena 9,00 zł

Pomidory Pelati La Carmela mają podłużny kształt. Konserwowany są bez skórki, we własnym soku, dzięki czemu zachowują świeżość i głęboki czerwony kolor. Doskonale pasują do dań zimnych i gorących.

Mąka do pizzy Pasini Verde AVPN / 10kg

Cena 95,00 zł

Doskonała mąka z młyna Pasini, rekomendowana przez AVPN do pizzy neapolitańskiej. Średni czas wyrastania. Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 0-4°C: 1-2 dni

Mąka do pizzy Pasini Marrone / 10kg

Cena 99,00 zł

Doskonała mąka z młyna Pasini. Długi czas wyrastania. Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 4°C: 1-4 dni

Caputo mąka do pizzy Doppio Zero / 1kg

Cena 9,00 zł

Mąka o dobrze skalibrowanym ziarnie, łatwa do nawodnienia, idealna do lekkiego i puszystego ciasta. Świetna „urabialność”, dobra do miękkich ciast, które zachowują lekkość i smak po pieczeniu.

5 Stagioni Nucleo pizza rustica / 2 kg

Cena 59,00 zł

Nucleo pizza rustica to mieszanka którą można stosować do wszystkich rodzajów ciasta posiada zdolność do przekształcania tradycyjnej mąki „00” lub „0” w mieszankę o doskonałych wartościach odżywczych

5 Stagioni Non solo grano / 10 kg

Cena 87,00 zł

Non Solo Grano to specjalna mieszanka wieloziarnista przeznaczona do produkcji ciast Pizza Classica.