Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Książki

Najlepsze książki o wypieku pizzy i nie tylko!

Aktywne filtry

Książka "The Neapolitan Pizza"

Cena 189,00 zł

The Neapolitan Pizza to biblia wypieku pizzy. W szczególe omawia cały proces, od doboru i proporcji składników, przez sposób zagniatania ciasta, aż do warunków, w których formowany i wypiekany jest placek. 

Książka "The Pizza Bible"

Cena 139,00 zł

Ta książka to obszerny przewodnik po pizzy, omawiający dziewięć różnych stylów, w tym neapolitański, rzymski, Chicago i  kalifornijski, napisany przez 12-krotnego mistrza świata w robieniu pizzy, Tony’ego Gemignani.

Książka "Perfect Pan Pizza"

Cena 119,00 zł

To szczegółowy przewodnik po pizzy typu pan napisany przez guru włoskich wypieków, Petera Reinharta. Zawiera przystępne przepisy na pizze w stylu Detroit, Sicilian i Roman, a także focaccie - wszystko łatwe do przygotowania we własnym domu.

Książka "The Elements of Pizza"

Cena 139,00 zł

The Elements of Pizza: Unlocking the Secrets to World-Class Pies at Home Zdobywca nagrody Jamesa Bearda i IACP, autor książki Flour Water Salt Yeast i jeden z największych autorytetów w dziedzinie wypieków Ameryki udowadnia, że prawdziwa pizza jest w zasięgu ręki każdego. 

Książka "Mastering Bread"

Cena 149,00 zł

Kompletny przewodnik po niezwykłych wypiekach domowych, napisany przez guru rzemieślniczego wypiek chleba. Zawiera ponad 70 wyjątkowych przepisów.

Książka "Mastering Pizza"

Cena 139,00 zł

Mastering Pizza: The Art and Practice of Handmade Pizza, Focaccia, and Calzone Ta książka to przełomowy kurs robienia najlepszej pizzy we własnym domu. Oferuje różnorodne przepisy na ciasto, pozwalając osiągnąć efekt jak z profesjonalnej pizzerii, bez względu na to, jakim sprzętem dysponujesz w...