Książka "The Neapolitan Pizza"
The Neapolitan Pizza to biblia wypieku pizzy. W szczególe omawia cały proces, od doboru i proporcji składników, przez sposób zagniatania ciasta, aż do warunków, w których formowany i wypiekany jest placek.
The Neapolitan Pizza to biblia wypieku pizzy. W szczególe omawia cały proces, od doboru i proporcji składników, przez sposób zagniatania ciasta, aż do warunków, w których formowany i wypiekany jest placek.
Wydana przez AVPN - Stowarzyszenie Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej - książka opisuje historie i tajemnice, na których opiera się ta sztuka pizzy.
Ta książka to obszerny przewodnik po pizzy, omawiający dziewięć różnych stylów, w tym neapolitański, rzymski, Chicago i kalifornijski, napisany przez 12-krotnego mistrza świata w robieniu pizzy, Tony’ego Gemignani.
To szczegółowy przewodnik po pizzy typu pan napisany przez guru włoskich wypieków, Petera Reinharta. Zawiera przystępne przepisy na pizze w stylu Detroit, Sicilian i Roman, a także focaccie - wszystko łatwe do przygotowania we własnym domu.
Jeden z największych światowych ekspertów w dziedzinie pizzy prezentuje ponad 100 osobliwych i szalonych projektów kartonów na pizzę.
Mastering Pizza: The Art and Practice of Handmade Pizza, Focaccia, and Calzone Ta książka to przełomowy kurs robienia najlepszej pizzy we własnym domu. Oferuje różnorodne przepisy na ciasto, pozwalając osiągnąć efekt jak z profesjonalnej pizzerii, bez względu na to, jakim sprzętem dysponujesz w...
The Elements of Pizza: Unlocking the Secrets to World-Class Pies at Home Zdobywca nagrody Jamesa Bearda i IACP, autor książki Flour Water Salt Yeast i jeden z największych autorytetów w dziedzinie wypieków Ameryki udowadnia, że prawdziwa pizza jest w zasięgu ręki każdego.
Kompletny przewodnik po niezwykłych wypiekach domowych, napisany przez guru rzemieślniczego wypiek chleba. Zawiera ponad 70 wyjątkowych przepisów.