10.05.24 - Warsztaty z Pizzy Neapolitańskiej

349,00 zł
Dostępne, liczba miejsc ograniczona

Zostań domowym Pizzaiolo!
Wyjątkowe warsztaty z Pizzy Neapolitańskiej z Piotrem Góreckim. 


Warszawa, Dźwigowa 3

10 maja 2024

start: 18:30
Czas trwania 180 min.

Ilość
Loading...


Podczas warsztatów z pizzy dowiecie się co znaczą słowa zaklęcia: hydracja, TK i TO, siła mąki i wiele innych. Poznacie przepis na ciasto napoletana i klasyczny sos pomidorowy. Sami przygotujecie ciasto od podstaw, a z przygotowanego wcześniej wypieczecie własne placki.

Zapewniamy produkty najwyższej jakości z naszego sklepu oraz sprzęt i akcesoria. Pizzę wypieczecie w piecu Effeuno z serii Evolution.

UWAGA: Uczestnik może zrezygnować lub zmienić termin warsztatów jednak nie później niż 7 (siedem) dni roboczych przed rozpoczęciem warsztatów. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi.

Regulamin warsztatów

Program warsztatów:

Poczęstunek – talerz wędlin i serów od Jak u Mammy.

Panuozzo ze świeżymi dodatkami – rozciąganie ciasta, operowanie łopatą, wypiek, przygotowanie kanapki.

Przygotowanie ciasta na pizzę neapolitańską – teoria, proporcje, naważenie składników, wyrobienie ciasta w mikserze, podział na kulki, techniki kulkowania.

Wypiek pizzy – wyjęcie kulek z kontenera, rozciąganie ciasta, przygotowanie i dodanie składników (margherita, marina lub własne kompozycje), operowanie łopatą zrzutową, wypiek, operowanie łopatą manipulacyjną.

Deser – wspólnie przygotowane domowe włoskie lody  :)




Prowadzący

Piotr Górecki

Pasjonat pizzy i współautor bloga Pyza made in Poland. Swoje doświadczenie ze stylem neapolitańskim zdobywał podczas stażu w Vera Napoli i Furore, dwóch pizzeriach z międzynarodowym certyfikatem Associazione Verace Pizza Napoletana oraz podczas wypraw do Neapolu. Piotr pokaże jak wiedzę i praktykę o cieście oraz składnikach wykorzystać w domowej kuchni.

Pizza neapolitańska nie musi mieć przed Wami żadnych tajemnic!

wrk99

Specyficzne kody