Mikser spiralny Sunmix QUEEN LINE 80
Najwyższej klasy mikser spiralny dla pizzerii i restauracji o dużej produkcji z dotykowym sterowaniem i pamięcią przepisów. Pojemności 80kg.
Topowy mikser dla dużego biznesu
Mikser Queen Line to najwyższy model producenta i idealne rozwiązanie dla pizzerii i restauracji o dużej produkcji o pojemności 80 kg ciasta,
doskonale sprawdza się przy ciastach o nawodnieniu od 60%.
Panel Sterowania z Ekranem Dotykowym
Umożliwia zapamiętanie do 12 różnych przepisów, każdy z 12 krokami, gwarantuje stałą, wysoką jakość przygotowywanego ciasta.
Oświetlenie LED
Podświetlenie wnętrza dzieży dla pełnej kontroli nad ciastem podczas wszystkich etapów pracy.
Czujnik Temperatury na Podczerwień
Służy do natychmiastowego pomiaru temperatury ciasta w czasie rzeczywistym. Możliwość ustawienia maksymalnej temperatury, po której osiągnięciu mieszalnik automatycznie się zatrzymuje. Zapewnia optymalną kontrolę i ochronę ciasta przed przegrzaniem.
Ochrona z Plexi
Wyższy poziom higieny dzięki zamkniętej konstrukcji. Zapobiega emisji pyłów podczas wszystkich etapów pracy.
Standardowe Kolory
Czerwony, biały, szary
Opcje Dodatkowe:
Dozownik Wody SUNMIX
Automatyczne dozowanie ustawionej ilości wody zgodnie z przepisem.
Skraca czas produkcji i zapewnia stałe, precyzyjne ilości wody.
Cechy miksera
Komponenty ze stali nierdzewnej, dwa silniki oraz solidna konstrukcja zapewniają niezawodność i trwałość na długie lata.
• Wyprodukowana w 100% we Włoszech
• Podwójny system silników: Niezależne silniki dla spirali i dzieży, zapewniające wysoką wydajność.
• Podwójna regulacja prędkości (inwertery):
- Prędkość spirali: Regulowana w zakresie 70–300 obr./min.
- Prędkość dzieży: Regulowana w zakresie 7–30 obr./min.
• Możliwość dostosowania do różnych rodzajów ciasta i wymagań produkcyjnych.
• Zasilanie: 400V / 50Hz / 3-fazowe – idealne do przemysłowych zastosowań.
• Przeniesienie napędu: Napęd pasowy zapewnia płynną pracę, mniejsze wymagania konserwacyjne i wysoką wydajność.
• Dostosowany do ciasta o wysokim nawodnieniu: Skutecznie miesza ciasto od 60% nawodnienia.
• Przemysłowa wydajność: Doskonały dla piekarni i kuchni przemysłowych, wymagających niezawodnego i precyzyjnego mieszania ciężkich lub dużych partii ciasta.
Zastosowania:
• Ciasto na chleb
• Ciasto na pizzę
• Użytki piekarnicze i rzemieślnicze
Mikser występuje w wariantach o następujących pojemnościach: 30, 40, 50, 60, 80, 120, 160, 200, 250, 300kg
Oficjalny dystrybutor Sunmix w Polsce
|
Parametry techniczne
• Pojemność gotowego ciasta = 6kg - 80kg
• Maksymalna pojemność mąki = 50kg
• Maksymalna pojemność wody = 30L
• Wymiary zbiornika (w litrach) = 131L
• Wymiary (W-D-G) = 140 x 73 x 120 cm
• Waga = 330 kg
• Dwa silniki trójfazowe.
• Podwójna regulacja prędkości (inwertery):
Prędkość spirali: Regulowana w zakresie 70–300 obr./min.
Prędkość dzieży: Regulowana w zakresie 7–30 obr./min.
• Moc silnika spirali 5,5kW
• Moc silnika misy 0,5kW
• Zasilanie: Volt 400V 50Hz 3ph
• Niewyjmowana miska, spirala i łamacz ciasta z wysokowytrzymałej stali nierdzewnej 304;
• 24 miesiące gwarancji realizowanej w polskim serwisie w systemie Door to door