Spód do pizzy neapolitańskiej
Nasze 24-godzinne ciasto przygotowujemy z mąki Caputo a sos z pomidorów San Marzano. Spody wypiekamy w 470°C, aby ułatwić Ci przygotowanie prawdziwej pizzy nawet w zwykłym domowym piekarniku!
Waga netto: 360g (+/-20g)
Zamówienia realizowane są za pośrednictwem kuriera chłodniczego DPD Food na terenie aglomeracji: Warszawy, Wrocławia, Poznania, Łodzi, Krakowa, Torunia, Bydgoszczy, Trójmiasta i Aglomeracji Śląskiej
Poznaj nasze gotowe spody do pizzy neapolitańskiej – sekretem ich smaku jest słynna mąka Caputo oraz 24-godzinne dojrzewanie ciasta, dzięki czemu całość pozostaje niezwykle lekkostrawna. Wyrazisty sos z pomidorów San Marzano i wypiek w temperaturze 470°C dopełniają włoskiej perfekcji smaku. Teraz przygotujesz autentyczną pizzę w kilka minut nawet w zwykłym piekarniku!
Wystarczy dodać mozzarellę i ulubione dodatki, a już po trzech minutach cieszysz się gorącym, chrupiącym arcydziełem prosto z Twojej kuchni.
Przekonaj się, jak łatwo poczuć prawdziwy włoski klimat w domowym zaciszu!
Prosto, prościej...
• wyjmij spód z opakowania
• połóż na sosie kilka listków świeżej bazylii
• polej odrobiną oliwy z oliwek
• rozłóż równomiernie około 90g mozzarelli pokrojonej w cienkie słupki
• ustaw piekarnik na najwyższą temperaturę z opcją grill
• połóż pizzę na rozgrzanym kamieniu jak najbliżej górnej grzałki
• wypiekaj ok 3 minut, do momentu aż ser na pizzy się rozpuści
Najlepszy skład
Spód: Mąka z pszenicy miękkiej Caputo Pizzeria, woda, sól, drożdże, oliwa z oliwek.
Sos: Pomidory San Marzano, sól
Alergeny: Gluten
Może zawierać: Łubin, Gorczycę, Soję