Spód do pizzy neapolitańskiej

19,00 zł
Brutto *
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

Nasze 24-godzinne ciasto przygotowujemy z mąki Caputo a sos z pomidorów San Marzano. Spody wypiekamy w 470°C, aby ułatwić Ci przygotowanie prawdziwej pizzy nawet w zwykłym domowym piekarniku!

Waga netto: 360g (+/-20g) 

Zamówienia realizowane są za pośrednictwem kuriera chłodniczego DPD Food na terenie aglomeracji: Warszawy, Wrocławia, Poznania, Łodzi, Krakowa, Torunia, Bydgoszczy, Trójmiasta i Aglomeracji Śląskiej

Ilość
Loading...

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 1 punkt lojalnościowy . Twój koszyk będzie zawierał 1 punkt Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,10 zł .


Poznaj nasze gotowe spody do pizzy neapolitańskiej – sekretem ich smaku jest słynna mąka Caputo oraz 24-godzinne dojrzewanie ciasta, dzięki czemu całość pozostaje niezwykle lekkostrawna. Wyrazisty sos z pomidorów San Marzano i wypiek w temperaturze 470°C dopełniają włoskiej perfekcji smaku. Teraz przygotujesz autentyczną pizzę w kilka minut nawet w zwykłym piekarniku!

Wystarczy dodać mozzarellę i ulubione dodatki, a już po trzech minutach cieszysz się gorącym, chrupiącym arcydziełem prosto z Twojej kuchni.

Przekonaj się, jak łatwo poczuć prawdziwy włoski klimat w domowym zaciszu!

Prosto, prościej...


• wyjmij spód z opakowania

• połóż na sosie kilka listków świeżej bazylii

• polej odrobiną oliwy z oliwek

• rozłóż równomiernie około 90g mozzarelli pokrojonej w cienkie słupki

• ustaw  piekarnik na najwyższą temperaturę z opcją grill

• połóż pizzę na rozgrzanym kamieniu jak najbliżej górnej grzałki

• wypiekaj ok 3 minut, do momentu aż ser na pizzy się rozpuści

Najlepszy skład


Spód: Mąka z pszenicy miękkiej Caputo Pizzeria, woda, sól, drożdże, oliwa z oliwek.

Sos: Pomidory San Marzano, sól

Alergeny: Gluten

Może zawierać: Łubin, Gorczycę, Soję

nspod

Specyficzne kody