25.06.25 - Kurs profesjonalny Pizza DOC - Dzień 3 - Praktyka, organizacja pracy
Dzień trzeci, rozszerzający wiedzę zdobytą pierwszego i drugiego dnia o tematykę organizacji pracy w pizzerii i praktykę. Warsztaty z Mauricio Dulanto - Master Istruttore Professionale dell’Accademia Nazionale Pizza DOC.
Warsztaty prowadzone w języku angielskim z tłumaczeniem na język polski.
Dwa dni warsztatów za 2499zł 2990zł
Trzy dni warsztatów za 3497zł 4497zł
Zaoszczędź nawet 1000zł i zarezerwuj miejsce na dwa lub trzy dni warsztatów.
Warszawa, Aleja Jana Pawła II 72
25 czerwca 2025 /czwartek/ g. 9 - 16
Czas trwania 7 godzin.
Zoptymalizuj prace w Twojej pizzerii
Szkolenie koncentruje się na organizacji pracy i wykorzystywaniu technik kulinarnych w pizzerii, w tym obsługi pieca i sprzętu kuchennego. Uczestnicy nauczą się przetwarzania składników, organizacji wypieku oraz dbania o timing, kończąc na wspólnym rozciąganiu ciasta i pieczeniu.
Uczestnik kursu zdobędzie uznawany na całym świecie certyfikat UNI ISO 9001:2015 zgodnie z metodą Pizza DOC Certified Quality DOC.
UWAGA: Uczestnik może zrezygnować lub zmienić termin warsztatów jednak nie później niż 7 (siedem) dni roboczych przed rozpoczęciem warsztatów. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi.
Pizza DOC
National Academy of Pizza DOC powstała z idei „Profesjonalizacji pracy pizzaiolo”.
Celem nie jest po prostu sprzedaż kursów, ale oferowanie studentom prawdziwych, zawodowych i technicznych „doświadczeń”, które staramy się przekazać podczas kursów, gdzie naszym celem jest sukces studenta.
Gwarancję jakości kursów reprezentują mistrzowie pizzy: Salvatore Lioniello, Raffaele Bonetta, Errico Porzio, Christian Zaghini, Alessandro Lo Stocco, Giuliano Pedicone, Vincenzo Fotia, Gabriele Bonci, Piergiorgio Giorilli, Fabio Di Giovanni, Valerio Iessi, Marco Iovane, Armando Scalella, Alessandro Della Monica, Carlo Fiamma, Antonio Alessandro, Servidio, Mauro Morandin, Carlo Di Cristo, Nello Di Sevo, Daniele Branca, Luca Pezzetta, Isabella De Cham, Claudio Perrando, Lorenzo Fortuna, Luca Mendozza
Plan nauczania:
Dzień 3
• Mieszanie nowoczesnego ciasta na pizzę z zaczynem (prefermentem)
• Formowanie ciasta
• Rozciąganie zgodnie z teksturą produktu. Uzyskanie pożądanego kształtu i cornicione (brzegu pizzy)
• Analiza techniczna sprzętu w pizzerii
• Podstawowy zestaw do pracy
• Obsługa pieca
• Organizacja dodatków i stanowiska wydawczego
• Strategia przechowywania ciasta i jego wykorzystanie podczas serwisu
• Lunch i napoje.
• Wręczenie certyfikatów
Prowadzący
Mauricio Dulanto
Pierwszy nie-Włoch, który uzyskał tytuł najlepszego Pizzaiolo DOC na świecie, w mistrzostwach Świata Pizza DOC w 2023 roku.
Pizzaiolo, Mistrz Instruktor i przedstawiciel Accademia Nazionale Pizza DOC (Włochy) w Ameryce Południowej oraz Europie. Od momentu rozpoczęcia działalności dydaktycznej ma już na swoim koncie ponad 600 zadowolonych uczniów, a w ciągu ostatnich dwóch lat odpowiadał za ponad 10 otwarć i ponownych uruchomień restauracji oraz różnych modeli biznesowych związanych z pizzą.
Brał udział w organizacji wydarzeń związanych z pizzą dla około 3000 osób, takich jak Mondo Pizza South America, a także był sędzią w mistrzostwach Ameryki Południowej. Ponadto został zaproszony jako sędzia na mistrzostwa świata Campionato Mondiale Pizza DOC w Paestum, we Włoszech, w 2024 roku.
„Dla mnie pizza i nauczanie od samego początku były czymś naturalnym. Odkryłem, że wiele osób – ze względu na bariery językowe, błędne informacje, odległość czy też ograniczone możliwości finansowe – nie ma dostępu do autentycznej, profesjonalnej edukacji i szkoleń. To jest główny powód, dla którego uczę, piekę, piszę i żyję. Zawsze sprawia mi przyjemność uczestnictwo w procesie rozwoju każdego pizzaiolo, który pojawia się w moich zajęciach.”