SOLD OUT - 29.11.24 - Warsztaty z Pizzy Neapolitańskiej
Zostań domowym Pizzaiolo!
Wyjątkowe warsztaty z Pizzy Neapolitańskiej z Piotrem Góreckim.
Warszawa, Dźwigowa 3
29 listopada 2024
start: 18:30
Czas trwania 180 min.
Podczas warsztatów z pizzy dowiecie się co znaczą słowa zaklęcia: hydracja, TK i TO, siła mąki i wiele innych. Poznacie przepis na ciasto napoletana i klasyczny sos pomidorowy. Sami przygotujecie ciasto od podstaw, a z przygotowanego wcześniej wypieczecie własne placki.
Zapewniamy produkty najwyższej jakości z naszego sklepu oraz sprzęt i akcesoria. Pizzę wypieczecie w piecu Effeuno z serii Evolution.
UWAGA: Uczestnik może zrezygnować lub zmienić termin warsztatów jednak nie później niż 7 (siedem) dni roboczych przed rozpoczęciem warsztatów. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi.
Program warsztatów:
Poczęstunek – talerz wędlin i serów od Jak u Mammy.
Panuozzo ze świeżymi dodatkami – rozciąganie ciasta, operowanie łopatą, wypiek, przygotowanie kanapki.
Przygotowanie ciasta na pizzę neapolitańską – teoria, proporcje, naważenie składników, wyrobienie ciasta w mikserze, podział na kulki, techniki kulkowania.
Wypiek pizzy – wyjęcie kulek z kontenera, rozciąganie ciasta, przygotowanie i dodanie składników (margherita, marina lub własne kompozycje), operowanie łopatą zrzutową, wypiek, operowanie łopatą manipulacyjną.
Deser – wspólnie przygotowane domowe włoskie lody :)
Prowadzący
Piotr Górecki
Pasjonat pizzy i współautor bloga Pyza made in Poland. Swoje doświadczenie ze stylem neapolitańskim zdobywał podczas stażu w Vera Napoli i Furore, dwóch pizzeriach z międzynarodowym certyfikatem Associazione Verace Pizza Napoletana oraz podczas wypraw do Neapolu. Piotr pokaże jak wiedzę i praktykę o cieście oraz składnikach wykorzystać w domowej kuchni.
Pizza neapolitańska nie musi mieć przed Wami żadnych tajemnic!