19 i 20.11.24 - Kurs profesjonalny Pizza DOC - Pizza Napoletana Masterclass

2 999,00 zł
Dostępne, liczba miejsc ograniczona

Zdobądź międzynarodowy certyfikat organizacji Pizza DOC. Profesjonalne warsztaty 2-dniowe z Pizzy Neapolitańskiej z Mauricio Dulanto - Master Istruttore Professionale dell’Accademia Nazionale Pizza DOC. 

Warsztaty prowadzone w języku angielskim z tłumaczeniem na język polski.

Warszawa, Dźwigowa 3

19 listopada /wtorek/ g.  9 - 18

20 listopada /środa/ g. 9 - 18

Czas trwania 18 godzin.

Ilość
Loading...

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 299 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 299 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 29,90 zł .


Zdobądź umiejętności i certyfikat Pizza DOC


Wraz z Akademią Pizza DOC przygotowaliśmy unikalny na rynku polskim, profesjonalny kurs pizzy, oferujący kompletną i usystematyzowaną wiedzę na temat pizzy neapolitańskiej. Już teraz, bez konieczności wyjazdu do Włoch, możesz zdobyć uznawany międzynarodowo certyfikat Pizza DOC.

Profesjonalny kurs Pizza DOC to wyjątkowa okazja do zdobycia kompleksowej wiedzy na temat wypieku najważniejszych stylów pizzy neapolitańskiej oraz dogłębnego zrozumienia wszystkich procesów biologicznych, fizycznych i chemicznych, a także aspektów biznesowych związanych z przygotowaniem pizzy. To również szansa na zdobycie unikalnych i udokumentowanych kompetencji, które będą niezwykle cenne na rynku pracy i pozwolą na zwiększenie dochodów.

Uczestnik kursu zdobędzie uznawany na całym świecie certyfikat UNI ISO 9001:2015 zgodnie z metodą Pizza DOC Certified Quality DOC.

UWAGA: Uczestnik może zrezygnować lub zmienić termin warsztatów jednak nie później niż 7 (siedem) dni roboczych przed rozpoczęciem warsztatów. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi.

Regulamin warsztatów

Pizza DOC


National Academy of Pizza DOC powstała z idei „Profesjonalizacji pracy pizzaiolo”.

Celem nie jest po prostu sprzedaż kursów, ale oferowanie studentom prawdziwych, zawodowych i technicznych „doświadczeń”, które staramy się przekazać podczas kursów, gdzie naszym celem jest sukces studenta.

Gwarancję jakości kursów reprezentują mistrzowie pizzy: Salvatore Lioniello, Raffaele Bonetta, Errico Porzio, Christian Zaghini, Alessandro Lo Stocco, Giuliano Pedicone, Vincenzo Fotia, Gabriele Bonci, Piergiorgio Giorilli, Fabio Di Giovanni, Valerio Iessi, Marco Iovane, Armando Scalella, Alessandro Della Monica, Carlo Fiamma, Antonio Alessandro, Servidio, Mauro Morandin, Carlo Di Cristo, Nello Di Sevo, Daniele Branca, Luca Pezzetta, Isabella De Cham, Claudio Perrando, Lorenzo Fortuna, Luca Mendozza

Plan nauczania:

Dzień 1

• Wprowadzenie do szkoły pizzy

• Przedstawienie studentów

• Funkcjonalna i naukowa analiza surowców: włoskie mąki, tłuszcze, woda, sole mineralne i czynniki fermentacyjne.

• Procesy biologiczne, chemiczne i fizyczne we wszystkich ciastach.

• Zasady i rozwój procesu wyrabiania ciasta o niskiej i wysokiej hydracji w mikserze spiralnym.

• Wyrabianie klasycznej pizzy neapolitańskiej z odpowiednim wyjaśnieniem historycznym i teoretycznym. 

• Wyrabianie nowoczesnej pizzy metodą autolizy i metodą bezpośrednią z odpowiednim wyjaśnieniem historycznym i teoretycznym. Zapraszamy również studentów do zapoznania się z produktami, które wytwarzamy.

• Przygotowanie, analiza naukowa i zarządzanie pre-impasto oraz jego odpowiednie zastosowanie do produktu: biga Giorilli, gatunki biga, poolish i lievitino. 

• Wyrabianie nowoczesnej pizzy standardową metodą biga z odpowiednim wyjaśnieniem historycznym i teoretycznym. 

• Przygotowanie i wypiek pizzy

• Lunch i napoje.

Dzień 2

• Wyrabianie nowoczesnej pizzy metodą biga 80% - 100% z odpowiednim wyjaśnieniem historycznym i teoretycznym. 

• Wyrabianie nowoczesnej pizzy metodą poolish z odpowiednim wyjaśnieniem historycznym i teoretycznym. 

• Wyrabianie nowoczesnej pizzy metodą pasta di riporto z odpowiednim wyjaśnieniem historycznym i teoretycznym. 

• „Zasady i zasady zarządzania ciastem w kontrolowanej temperaturze.

• Techniki i zasady obsługi i manipulacji.

• Aspekty biznesowe pizzy dotyczące obsługi, oszczędności, kosztów i jakości produktu.

• Równowaga przypraw dla idealnych kompozycji smakowych.

• Zasady i zasady gotowania przy niskim i wysokim nawodnieniu.

• Styl pracy instruktora odpowiedzialnego za przygotowanie pizzy i wzorcowe przepisy w obliczeniach programu Excel

• Przygotowanie i wypiek pizzy

• Lunch, napoje

• Wręczenie certyfikatów




Prowadzący

Mauricio Dulanto

Zaczynałem jako pasjonat pieczenia, a skończyłem jako profesjonalista.

Pizza zmieniła moje życie, przykuła całą moją uwagę, sprawiła, że ​​rzuciłem pracę biurową, którą żyłem przez dziesięć lat, dzięki pizzy poznałem moją żonę, mieszkam w miejscu, w którym nie mówi się moim językiem (Polska) i mam radość z tego, że mogę żyć z tego, co mnie uszczęśliwia. Dziś reprezentuję Accademia Nazionale Pizza DOC Italia w Peru, Hiszpanii, Polsce i wszędzie tam, gdzie mnie potrzebują, prowadzę doradztwo gastronomiczne, kursy certyfikowane. Przede wszystkim jestem pizzaiolo.

Dla mnie nauczanie było czymś naturalnym od samego początku i odkryłem, że było wiele osób, które ze względu na koszty zagranicznego szkolenia i problemy z językiem nie mogły uzyskać dostępu do szkolenia zawodowego. Zakochałem się w tej sztuce, zacząłem wyrabiać ciasto i nie mogłem przestać. Dlatego uczę, pracuję, piszę i żyję.

wrk02

Specyficzne kody