SOLD OUT 29 i 30.03.25 - Pizza Neapolitańska - Warsztaty dwudniowe z Wojtkiem Madysiem

1 890,00 zł
Brutto
Produkt niedostępny. Skontaktuj się w celu ustalenia terminu dostawy

Intensywne warsztaty 2-dniowe z Pizzy Neapolitańskiej z Wojciechem Madysiem łączące wiedzę teoretyczną i praktykę.

Warszawa, Al. Jana Pawła II 72

29 marca 2025 /sobota/ g. 11 - 16

30 marca 2025 /niedziela/ g. 10 - 16

Czas trwania 11 godzin.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 189 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 189 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 18,90 zł .



Warsztaty z klasycznej pizzy neapolitańskiej, prowadzone przez Wojtka Madysia – wielokrotnie nagradzanego Pizzaiolo Verace i certyfikowanego instruktora – to intensywny kurs łączący teorię z praktyką. W ciągu dwóch dni poznasz cały proces tworzenia prawdziwej Napoletany: od wyrabiania ciasta, poprzez formowanie, aż po wypiek. Zrozumiesz tajniki wyrastania i fermentacji, a także opanujesz wszystkie techniki niezbędne do przygotowania autentycznej pizzy w warunkach domowych lub w lokalu gastronomicznym.

Podczas licznych wypieków, prowadzonych pod czujnym okiem prowadzącego, będziesz mógł na bieżąco korygować ewentualne błędy, aby Twoja technika była dopracowana w najdrobniejszych szczegółach. Spróbujesz wielu wyjątkowych kompozycji smakowych i stworzysz swoje własne. Każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat potwierdzający ukończenie kursu. 

Dołącz do nas! i podnieś swoje kulinarne umiejętności na wyższy poziom!

UWAGA: Uczestnik może zrezygnować lub zmienić termin warsztatów jednak nie później niż 7 (siedem) dni roboczych przed rozpoczęciem warsztatów. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi.

Regulamin warsztatów

Plan nauczania:

Dzień 1

• Historia i teoria pizzy neapolitańskiej

• Przygotowanie składników na ciasto 

• Przygotowanie ciasta ręcznie

• Przygotowanie ciasta w mikserze

• Porcjowanie ciasta 

• Prezentacja procesu przygotowania pizzy oraz wypieku zgodnie tradycją neapolitańską

• Trening przed wypiekiem z rozciągania ciasta oraz operowania łopatami wrzutowymi i operacyjnymi

• Sesja  Q & A


Dzień 2

• Przygotowanie składników do wypieku

• Omówienie parametrów wypieku i ustawień pieca

• Wypiek pizz z ciasta przygotowanego w trakcie pierwszego dnia (5-6 kulek na osobę)

• Podsumowanie warsztatów

• Sesja  Q & A

Każdy uczestnik otrzyma dyplom uczestnictwa w warsztatach.




Prowadzący

Wojtek Madyś

Pizzaiolo Verace włoskiego stowarzyszenie Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) oraz Maestro Istruttore włoskiej akademii Pizza DOC. 

Szkolił się u największych legend pizzy neapolitańskiej m.in. Attilio Bachetti (Da Attilio najlepsza pizzeria AVPN na świecie 2021) oraz u Enzo Coccia (najsłynniejszy neapolitański pizzaiolo, wielokrotnie nagradzany, autor książki, bestsellera "The Neapolitan Pizza").

Właściciel pizzerii Neapolska w Częstochowie (cetyfikat AVPN nr 1093).

*Mistrz Europy 2024 w kategorii Pizza Nowoczesna 

*Wicemistrz Europy 2024 w kategorii Pizza Napoletana

*Laureat 3 miejsca na mistrzostwach świata 2024 w kategorii Margherita 

*Wicemistrz Świata 2023 w kategorii Pizza Nowoczesna 

*Laureat 3 miejsca Grand Prix na mistrzostwach świata 2022

WYPIEK PIZZY TO MOJA PASJA. PASJA, KTÓRĄ CIĄGLE ROZWIJAM
ORAZ ZGŁĘBIAM, A WIEDZĄ I DOŚWIADCZENIEM
CHĘTNIE DZIELĘ SIĘ Z INNYMI.

wrk04c

Specyficzne kody