13.06.25 - Warsztaty z Pizzy Neapolitańskiej

389,00 zł
Brutto
Dostępne, liczba miejsc ograniczona

Zostań domowym Pizzaiolo!
Wyjątkowe warsztaty z Pizzy Neapolitańskiej z Albertem Daszkiewiczem.

Warszawa, Aleja Jana Pawła II 72

13 czerwca 2025

start: 18:00
Czas trwania 180 min.

Ilość
Loading...

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 38 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 38 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 3,80 zł .



Podczas warsztatów z pizzy dowiecie się co znaczą słowa zaklęcia: hydracja, TK i TO, siła mąki i wiele innych. Poznacie przepis na ciasto napoletana i klasyczny sos pomidorowy. Sami przygotujecie ciasto od podstaw, a z przygotowanego wcześniej wypieczecie własne placki.

Zapewniamy produkty najwyższej jakości z naszego sklepu oraz sprzęt i akcesoria. Pizzę wypieczecie w piecu Effeuno z serii Evolution.

UWAGA: Uczestnik może zrezygnować lub zmienić termin warsztatów jednak nie później niż 7 (siedem) dni roboczych przed rozpoczęciem warsztatów. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi.

Regulamin warsztatów

Program warsztatów:

Poczęstunek – talerz wędlin i serów od Jak u Mammy.

Panuozzo ze świeżymi dodatkami – rozciąganie ciasta, operowanie łopatą, wypiek, przygotowanie kanapki.

Przygotowanie ciasta na pizzę neapolitańską – teoria, proporcje, naważenie składników, wyrobienie ciasta w mikserze, podział na kulki, techniki kulkowania.

Wypiek pizzy – wyjęcie kulek z kontenera, rozciąganie ciasta, przygotowanie i dodanie składników (margherita, marina lub własne kompozycje), operowanie łopatą zrzutową, wypiek, operowanie łopatą manipulacyjną.

Deser – wspólnie przygotowane domowe włoskie lody  :)




Prowadzący

Albert Daszkiewicz

Od piętnastu lat zajmuję się przygotowywaniem pizzy. Moja pasja zaczęła się w momencie, gdy trafiłem do pierwszego lokalu z piecem opalanym drewnem. Po przeprowadzce do Warszawy rozpocząłem pracę w pizzerii Dwa Osiem, gdzie po raz pierwszy zetknąłem się z pizzą neapolitańską i natychmiast się nią  zafascynowałem. Praca z najwyższej jakości produktami oraz ciągłe dążenie do perfekcji skłoniły mnie do nieustannego rozwoju. Im więcej zdobywałem doświadczenia, tym bardziej pragnąłem poszerzać swoje umiejętności. Przez pięć sezonów pracowałem nad Wisłą, a jednocześnie byłem zatrudniony w restauracji Dziurka od Klucza. Wkrótce pojawiła się możliwość dołączenia do zespołu Pizzaiolo, co otworzyło przede mną kolejne szanse, takie jak prowadzenie warsztatów i udział w branżowych eventach. W swojej pracy wciąż poszukuję nowych wyzwań, kierując się pasją i chęcią ciągłego rozwoju. Jestem osobą otwartą oraz charyzmatyczną i potrafię zarażać innych swoim entuzjazmem. Wierzę, że kluczem do wyjątkowej pizzy jest połączenie najwyższej jakości składników z pełnym zaangażowaniem i dbałością o każdy detal.

Pizza neapolitańska nie musi mieć przed Wami żadnych tajemnic!

wrk09

Specyficzne kody