Książka "The Elements of Pizza"
The Elements of Pizza: Unlocking the Secrets to World-Class Pies at Home
Zdobywca nagrody Jamesa Bearda i IACP, autor książki Flour Water Salt Yeast i jeden z największych autorytetów w dziedzinie wypieków Ameryki udowadnia, że prawdziwa pizza jest w zasięgu ręki każdego.
Zdobywca nagrody Jamesa Bearda i IACP, autor książki Flour Water Salt Yeast i jeden z największych autorytetów w dziedzinie wypieków Ameryki udowadnia, że prawdziwa pizza jest w zasięgu ręki każdego.
“Gdyby kiedykolwiek miała powstać biblia wszystkiego, co związane z pizzą - i mam na myśli absolutnie wszystkiego - to Ken Forkish właśnie ją napisał,” powiedział Marc Vetri, autor książki Mastering Pasta i właściciel Vetri Cucina.
Książka The Elements of Pizza omawia w szczególe każdy etap robienia pizzy, od wyboru przepisu na ciasto, przez formowanie placka, aż do selekcji sera i dodatków, które sprawdzą się w Twojej kuchni. Autor oferuje kilkanaście różnych przepisów na ciasto, m.in. przepisy “jednodniowe” (rano zagniatasz, wieczorem pieczesz), ciasta z naturalnego zakwasu chlebowego, a nawet ciasto bezglutenowe - każde z nich pozwoli ci wypiec najsmaczniejszą i najbardziej delikatną w swej chrupkości pizzę jaką kiedykolwiek zrobiłeś we własnym domu.
Precyzyjne wskazówki eksperta pozwolą ci formować placek i operować łopatą ze sprawnością godną profesjonalnego pizzaiolo, a jego nowatorskie pomysły na sezonowe dodatki oczarują każdego miłośnika pizzy i zainspirują cię do wypracowania swojego własnego patentu na ciasto, dokładnie takie, jak lubisz.
Autor: Ken Forkish
Książka w języku angielskim, 256 stron
Twarda oprawa
Specyficzne kody
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Domowy piec do pizzy Elitalia Pizza Express (dawniej Optima) - Grafitowy
- -100,00 zł
- - 100,00 zł