Gelato Completa baza do lodów rzemieślniczych 1kg

99,00 zł
*
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

Baza do lodów rzemieślniczych. Przygotuj najlepsze gelato artigianale w swoim domu. Wystarcza do przygotowania ok. 6 litrów lodów.

Ilość
Loading...

Gelato Completa


Rewolucyjna, w 100% naturalna baza do mlecznych lodów rzemieślniczych. Dzięki niej lody są puszyste, kremowe, jak z najlepszej lodziarni. 
Przygotuj prawdziwe gelato artigianale w swoim domu bez sztucznych i niezdrowych składników.


• lody lekkie i kremowe, mleczno-śmietankowe

• idealna do przygotowania lodów czekoladowych, orzechowych i mleczno-owocowych

• wysoka zawartość błonnika

• do przygotowania w procesie pasteryzacji (przepisy w zestawie)

Opakowanie wystarcza do przygotowania ok. 6 litrów lodów.
Wyprodukowano w Polsce

Lodowa Rewolucja

Wraz z Elements Gelato tworzymy nową koncepcję lodów naturalnych w Polsce. Wprowadzamy nową jakość produktów lodowych, opartych wyłącznie na naturalnych i funkcjonalnych surowcach. Gelato Completa to całkowicie naturalna, oparta na włóknach roślinnych baza lodowa dla domowych rzemieślników.

Zbadaliśmy niezwykłe zastosowanie włókien i białek roślinnych, ich właściwe użycie poprawia zarówno teksturę, jak i odczucia smakowe. Wybraliśmy te, które oferują najlepsze rezultaty. Dzięki nim lody są puszyste, kremowe i łatwe do porcjowania. 

Prawdziwe lody, czysta etykieta

Łączymy się z filozofią clean label, wymagającą krótkich i przede wszystkim transparentnych etykiet. Dzięki precyzyjnie dopracowanym przez nas recepturom, lody wprawią w zachwyt swoim wyrazistym i pełnym smakiem oraz kremową konsystencją.

• bez sztucznych stabilizatorów i emulgatorów np. mono– i diglicerydów kwasów tłuszczowych, karagenu itp.

• bez uwodornionych tłuszczy roślinnych

• bez sztucznych barwników i aromatów

• bez produktów modyfikowanych genetycznie

• bez syropu glukozowo- fruktozowego

Składniki:
cukier, mleko w proszku odtłuszczone, dekstroza, błonnik z korzenia cykorii, białka mleka, naturalny stabilizator: mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa

Przepis na lody orzechowe

Przepis na lody czekoladowe

lb0001

Specyficzne kody

Zobacz także