Kompozycja mąk Molini Pizzuti Teglia 10kg
Mieszanka mąk do pizzy teglia - z miękkim miękiszem i chrupiącą zewnętrzną skórką. Idealna do średnio-długiego dojrzewania, co najmniej 24 godziny. Dla perfekcyjnego ciasta zaleca się 48 godzin dojrzewania masy z 80% hydracją. Rekomendujemy pracę metodą bezpośrednią.
Mieszanka mąk do pizzy teglia - z miękkim miękiszem i chrupiącą zewnętrzną skórką. To połączenie mąki pszennej typu „0” z pełnoziarnistą mąką z pszenicy miękkiej „Gentil Rosso” – starożytnego zboża typowego dla regionu Cilento, bogatego w witaminy i minerały. Mieszanka zawiera także mąkę ryżową, idealną do ciast o wysokiej hydracji, oraz mąkę sojową, bogatą w białka, tłuszcze i lecytyny, które stabilizują strukturę ciasta. Suszony zakwas z pszenicy durum nadaje mieszance wyśmienity aromat i poprawia aktywność drożdży.
Idealna do średnio-długiego dojrzewania, co najmniej 24 godziny. Dla perfekcyjnego ciasta zaleca się 48 godzin dojrzewania masy z 80% hydracją. Rekomendujemy pracę metodą bezpośrednią.
Region i tradycja
Wierzymy, że są one niezawodnym źródłem energii i życia. Nasza firma została założona w 1953 roku: w sercu wybrzeża Amalfi, u bram Cilento i w pobliżu Parku Narodowego Vallo di Diano. W naszej krwi tkwi chęć maksymalnego wykorzystania wszystkich cennych darów, którymi obdarzyła nas nasza ziemia. Chcemy czcić śródziemnomorską tradycję i niesamowite surowce, które tylko tutaj możemy znaleźć. Tymi wartościami kierujemy się każdego dnia. Wysoka jakość, stała niezawodność: epitety, które zawsze wyróżniały nasze produkty. Owoc wiedzy, która rośnie z czasem, dzięki wszystkim naszym klientom, partnerom i współpracownikom.
Doświadczenie i innowacja
Tak silna pasja musiała doprowadzić nas do poszukiwania nowych, ukrytych potencjałów w magii ciast. Dzięki ogromnemu doświadczeniu i nieustannej nauce poświęcamy się „ciągłej ewolucji”, która jest wpisana w naszym DNA: oferowaniu produktów, które są zawsze niezawodne i wyprzedzają czasy. Dzięki naszemu wewnętrznemu laboratorium badawczo-rozwojowemu gwarantujemy stałą jakość na najwyższym poziomie.