Mąka do pizzy Molini Pizzuti 1kg
Mąka pszenna typ „0” idealna do przygotowania pizzy w domu według włoskiej tradycji. Odpowiednia równowaga między siłą a jakością białek sprawia, że ciasto jest elastyczne i dobrze trzyma fermentację, co pozwala uzyskać lekką i łatwostrawną pizzę.
Siła (W): 250
P/L: 0,65
Absorpcja wody: 54,0
Mąka pszenna typ „0” idealna do przygotowania pizzy w domu według włoskiej tradycji. Odpowiednia równowaga między siłą a jakością białek sprawia, że ciasto jest elastyczne i dobrze trzyma fermentację, co pozwala uzyskać lekką i łatwostrawną pizzę.
• Siła (W): 250
• P/L: 0,65
• Absorpcja wody: 54,0
Region i tradycja
Wierzymy, że są one niezawodnym źródłem energii i życia. Nasza firma została założona w 1953 roku: w sercu wybrzeża Amalfi, u bram Cilento i w pobliżu Parku Narodowego Vallo di Diano. W naszej krwi tkwi chęć maksymalnego wykorzystania wszystkich cennych darów, którymi obdarzyła nas nasza ziemia. Chcemy czcić śródziemnomorską tradycję i niesamowite surowce, które tylko tutaj możemy znaleźć. Tymi wartościami kierujemy się każdego dnia. Wysoka jakość, stała niezawodność: epitety, które zawsze wyróżniały nasze produkty. Owoc wiedzy, która rośnie z czasem, dzięki wszystkim naszym klientom, partnerom i współpracownikom.
Doświadczenie i innowacja
Tak silna pasja musiała doprowadzić nas do poszukiwania nowych, ukrytych potencjałów w magii ciast. Dzięki ogromnemu doświadczeniu i nieustannej nauce poświęcamy się „ciągłej ewolucji”, która jest wpisana w naszym DNA: oferowaniu produktów, które są zawsze niezawodne i wyprzedzają czasy. Dzięki naszemu wewnętrznemu laboratorium badawczo-rozwojowemu gwarantujemy stałą jakość na najwyższym poziomie.