Mąka do pizzy PETRA 5037 UNICA 12,5kg
175,00 zł
Brutto
*
Doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi dojrzewania oraz wysokiej hydracji.
Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz/lub wysokiej hydratacji, ponieważ zapewnia:
• optymalną kruchość (pizza nie jest gumowata, nawet jeśli jest zimna)
• stabilność i chrupkość struktury, również po upieczeniu: pizza utrzymuje wagę dodatków bez uginania oraz ciasto nie namaka
• maksymalną strawność bazy do pizzy
• idealna wydajność ciasta przez długi czas, która gwarantuje stałą jakość produktu finalnego
Charakterystyka
• wilgotność: maks. 15,50%
• zawartość białka: 13% - 13,5%
• sole mineralne: do 0,65%
• W. 300- 340
• P / L 0,55 - 0,65
• zawartość mokrego glutenu: do 45%
• absorpcja cieczy przy produkcji chleba: do 80%
s0400002