Mąka do pizzy Molino Signetti 00 VERDE Premium 25kg

175,00 zł
Brutto *
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

Mąka do pizzy o wysokiej elastyczności, przeznaczona do ciasta o wysokiej hydracji i długim czasie dojrzewania, odpowiednia zarówno do procesów bezpośrednich, jak i pośrednich. Idealna do cienkiej i chrupiącej pizzy.

Czas dojrzewania: 24/48/>48 h
Wartość W: 340–380
Zawartość białka: 13,5%
Zawartość glutenu: 13,5%
P/L: 0,5-0,6
Wskaźnik opadania Hagberga: 360

Ilość
Loading...

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 17 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 17 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,70 zł .


Mąka do pizzy o wysokiej elastyczności, przeznaczona do ciasta o wysokiej hydracji i długim czasie dojrzewania, odpowiednia zarówno do procesów bezpośrednich, jak i pośrednich. Idealna do cienkiej i chrupiącej pizzy.

Czas dojrzewania: 24/48/>48 h
Wartość W: 340–380
Zawartość białka: 13,5%
Zawartość glutenu: 13,5%
P/L: 0,5-0,6
Wskaźnik opadania Hagberga: 360

Innowacja w produkcji mąki


Tworzenie mąk typu „0” oraz półpełnoziarnistych mielonych za pomocą pełnych walców, z dodatkowym ponownym wprowadzeniem zarodków pszennych, które zostały poddane procesowi stabilizacji poprzez obróbkę cieplną i mikronizację.

Ta technologia, w połączeniu z możliwością wstępnej fermentacji mieszanek najwyższej jakości zbóż, pozwala na uzyskanie ciasta o wysokiej zdolności fermentacyjnej, nadając pizzy prawdziwy, intensywny smak pszenicy – smak dawnych mąk, w pełni naturalny i zawsze lekkostrawny.

Mąka z najwyższej jakości zbóż (zarówno typ „0” i „1”, jak i pełnoziarnista) o wysokiej zawartości białka, drobnej granulacji i bogata w zarodki pszenne poddane obróbce cieplnej.

Obecność poddanego obróbce cieplnej zarodka zwiększa zawartość białka, a także potasu, fosforu i minerałów, a ponadto poprawia alveolację, kolor oraz intensywne aromaty, nadając większą chrupkość.

Zalety mąk Signetti:

• Lepsza chłonność wody, co pozwala uzyskać wyjątkowo lekkie ciasto
• Udoskonalony proces fermentacji, zapewniający bardziej lekkostrawną pizzę
• Lepsze rumienienie podczas pieczenia, gwarantujące odpowiednią strukturę i kolor wypieku

Rodzinny młyn od 1949 roku

Praca trzech pokoleń młynarzy, połączonych pasją do tego starożytnego rzemiosła, niezawodnością oraz moralnością rodziny w jednym z najbardziej fascynujących regionów, bogatych w kulturę i „sztukę rzemiosła”. Jako rodzina Signetti nieustannie poszukujemy najlepszej pszenicy włoskiej i europejskiej, którą mielimy, przekształcając w profesjonalne mąki o wysokiej jakości technologicznej.

Od ponad 80 lat jesteśmy najlepszym partnerem w zakresie niezawodności – potrafimy doradzić i wspierać naszych klientów, aby każdego dnia mogli wypiekać najlepsze produkty.

Produkcja 4.0


Aby zagwarantować bezpieczeństwo żywności oraz jakość naszych mąk, nieustannie inwestujemy duże zasoby w nowoczesne technologie stosowane w procesie mielenia. Dzięki temu każdego dnia powstają nowe, bezpieczne i wydajne produkty.

NOWOCZESNY MŁYN

Nasz zakład, obejmujący czyszczenie, mielenie i magazynowanie, został całkowicie zmodernizowany zgodnie z aktualnymi normami i spełnia najwyższe standardy kontroli jakości.

CYFROWE SYSTEMY

Wdrożenie systemu mieszania mąk sterowanego przez oprogramowanie umożliwia produkcję mieszanych i specjalistycznych mąk dostosowanych do indywidualnych potrzeb klientów.

PEŁNA AUTOMATYZACJA 4.0

Proces pakowania i paletyzacji gotowych produktów jest w pełni zautomatyzowany i nie wymaga bezpośredniego udziału operatorów, co zapewnia wysoką efektywność i bezpieczeństwo na każdym etapie produkcji.

s03102

Specyficzne kody