Mąka do Focaccii Molino Signetti 0 Focaccia Ligure - 1kg

13,00 zł
Brutto *
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

Dzięki współpracy naszej młynarskiej firmy z genueńskim mistrzem Giancarlo Tiziano powstała innowacyjna mąka pszenna typu 0, której celem jest maksymalne wydobycie aromatu i koloru tradycyjnej genueńskiej focacci.

Ilość
Loading...

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 1 punkt lojalnościowy . Twój koszyk będzie zawierał 1 punkt Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,10 zł .


Dzięki współpracy naszej młynarskiej firmy z genueńskim mistrzem Giancarlo Tiziano powstała innowacyjna mąka pszenna typu 0, której celem jest maksymalne wydobycie aromatu i koloru tradycyjnej genueńskiej focacci.

DO GENUEŃSKIEJ FOCACCI

Mąki typu 0 i 00, starannie dobrane do produkcji starożytnej receptury liguryjskiej focacci. Przepis ten został udoskonalony na przestrzeni lat dzięki kompetentnej pracy naszych techników oraz stałemu kontaktowi z setkami klientów obsługiwanych wyłącznie w samym mieście Genua.

SELEKCJA ZIAREN

Wybór włoskich i europejskich ziaren o najwyższej naturalnej elastyczności siatki glutenowej.
Moczenie ziarna, wstępne mielenie oraz długi okres maceracji przed mieleniem, aby wydobyć charakterystyczne aromaty, które pozostają wyczuwalne w gotowym wypieku.Niezwykle powolny proces mielenia, który pozwala zachować wszystkie reologiczne właściwości użytych ziaren.

ZALETY W CIEŚCIE

Doskonale wytrzymuje wysokie nawodnienie oraz duży udział tłuszczu.
Stabilizuje proces produkcji ciasta podczas dojrzewania, nawet przy zmianach sezonowych i nagłych wahaniach temperatury.
Ułatwia rozprowadzanie ciasta na blasze w porównaniu do tradycyjnych mąk.

GWARANTOWANE REZULTATY

Lekka, dobrze napowietrzona focaccia, która rozpływa się w ustach.
Charakterystyczny bursztynowy kolor z nutami orzecha laskowego i dobrze wypieczonego chleba – atrakcyjny wizualnie dla klientów.
Łatwość użycia dla profesjonalistów, zwiększona objętość i spójność smaku focacci.

Rodzinny młyn od 1949 roku

Praca trzech pokoleń młynarzy, połączonych pasją do tego starożytnego rzemiosła, niezawodnością oraz moralnością rodziny w jednym z najbardziej fascynujących regionów, bogatych w kulturę i „sztukę rzemiosła”. Jako rodzina Signetti nieustannie poszukujemy najlepszej pszenicy włoskiej i europejskiej, którą mielimy, przekształcając w profesjonalne mąki o wysokiej jakości technologicznej.

Od ponad 80 lat jesteśmy najlepszym partnerem w zakresie niezawodności – potrafimy doradzić i wspierać naszych klientów, aby każdego dnia mogli wypiekać najlepsze produkty.

Produkcja 4.0


Aby zagwarantować bezpieczeństwo żywności oraz jakość naszych mąk, nieustannie inwestujemy duże zasoby w nowoczesne technologie stosowane w procesie mielenia. Dzięki temu każdego dnia powstają nowe, bezpieczne i wydajne produkty.

NOWOCZESNY MŁYN

Nasz zakład, obejmujący czyszczenie, mielenie i magazynowanie, został całkowicie zmodernizowany zgodnie z aktualnymi normami i spełnia najwyższe standardy kontroli jakości.

CYFROWE SYSTEMY

Wdrożenie systemu mieszania mąk sterowanego przez oprogramowanie umożliwia produkcję mieszanych i specjalistycznych mąk dostosowanych do indywidualnych potrzeb klientów.

PEŁNA AUTOMATYZACJA 4.0

Proces pakowania i paletyzacji gotowych produktów jest w pełni zautomatyzowany i nie wymaga bezpośredniego udziału operatorów, co zapewnia wysoką efektywność i bezpieczeństwo na każdym etapie produkcji.

s03109

Specyficzne kody