Mikser spiralny Mecnosud Massima M7 - Czarny
Profesjonalny mikser spiralny Massima M7 przeznaczony do ciast o wysokim uwodnieniu, odpowiedni zarówno do użytku domowego i profesjonalnego. Pojemność ciasta 7 kg (10 litrów), elektronicznie sterowana prędkość 90 do 280 obr./min, zegar cyfrowy.
Mecnosud - Innowacja i włoska jakość
Ponad czterdziestoletnie doświadczenie rodziny Ingrisano w konstrukcjach mechanicznych stosowanych w przemyśle spożywczym sprawia, że Mecnosud jest jedną z wiodących firm w branży sprzętu gastronomicznego.
Nowoczesna fabryka wyposażona w najnowocześniejsze technologie, wewnętrzne zarządzanie całym cyklem produkcyjnym oraz dbałość o jakość produktów i obsługę klienta, są podstawą sukcesu firmy na głównych rynkach krajowych i zagranicznych.
Wyprodukowany w 100% we Włoszech
Niezniszczalny profesjonalista
Profesjonalny mikser spiralny Mecnosud Massima m7 to niewielkich rozmiarów urządzenie nablatowe, które łączy w sobie moc i wydajność z niskim zużyciem energii i bardzo niskim poziomem hałasu. To nowa generacja urządzeń zbudowana dla profesjonalistów, ale przeznaczona również do użytku domowego.
Mecnosud to bezkompromisowe maszyny które po prostu działają.
• Pojemność ciasta 7 kg. (10 litrów)
• Cyfrowa kontrola prędkości o 15 pozycjach, od 90 do 280 obr./min
• Zegar cyfrowy umożliwiający zaprogramowanie czasu wyrabiania
• Miska wykonana z półkulistym dnem, optymalnym dla ciasta na pizzę
• Wyprofilowany pręt do łamania ciasta ze skrobakiem do zbierania ciasta z dna misy
• Przekładnia pasowa zapewniająca maksymalną niezawodność i ciszę
Najwyższa jakość materiałów
Maszyna w całości wykonana ze stali nierdzewnej nadaje się do wyrabiania różnego rodzaju ciast, szczególnie nadaje się do ciast miękkich, takich jak chleb, pizza i piada. Konstrukcja pokryta odporną na zarysowania farbą proszkową epoksydową - mikrowyłącznik bezpieczeństwa na kratce ochronnej ze stali nierdzewnej. Wszystkie części, które mają kontakt z ciastem wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej.
Parametry techniczne
• waga maksymalna gotowego ciasta 7 kg
• mąka: 4,5 kg
• woda: 2,5 litry
• minimalne ilość ciasta 0,5 kg
• ilość obrotów na minutę: 90 - 280
• Czas wyrabiana mniej niż 15 minut
• timer pozwalający na ustawienie żądanego czasu wyrabiania ciasta
• pojemność zbiornika 10 litrów
• Przekładnia łańcuchowo pasowa
• moc silnika 0,5kW
• zasilanie V230 / 50-60 / 1
• Mikroprzełącznik bezpieczeństwa „CE”
• waga urządzenia 37 kg
• wymiary 550 x 280 x 510 mm
• wymiary zbiornika 200x260 mm
• Certyfikat CE
• 2 lata gwarancji
• Bezpieczna wysyłka paletowa w cenie