- -300,00 zł
- - 300,00 zł
Ooni Karu 16 Piec do pizzy
Ooni Karu 16 to piec do pizzy opalany, drewnem lub gazem (z opcjonalną przystawką). To powiększona wersja pieca Ooni Karu 12.
W 15 minut osiąga 500 st. C. dzięki czemu pizzę można upiec w 60 sek.
Ooni Karu 16 to pierwszy i jedyny piec do pizzy, który został polecony do użytku domowego przez AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), uznany międzynarodowy autorytet w dziedzinie prawdziwej pizzy neapolitańskiej.
Ooni Karu 16 - Nowy wymiar pizzy
Pierwszy i jedyny piec do pizzy, który jest polecany do użytku domowego przez AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), uznany międzynarodowy autorytet w dziedzinie prawdziwej pizzy neapolitańskiej.
• Wiele opcji paliwa dla maksymalnej wszechstronności gotowania
• Przygotuj potrawy opalając drewnem lub węglem drzewnym po wyjęciu z pudełka lub użyj gazu z palnikiem gazowym Ooni Karu 16 (sprzedawanym osobno)
• Osiąga 500°C w zaledwie 15 minut
• Nowa konstrukcja drzwiczek piekarnika na zawiasach z technologią ViewFlame™ zwiększającą widoczność
• Zamontowany termometr cyfrowy wyświetla temperaturę wewnątrz piekarnika (w zestawie baterie)
• Duża powierzchnia pieczenia pozwala na wypiek 16-calowych pizzy i innych dużych dań
Piec Ooni Karu® 16 zapewnia najbardziej wszechstronne wrażenia z gotowania na świeżym powietrzu Ooni i najbardziej zaawansowaną technologię wypieku pizzy.
Fenomenalnie duże pizze, pieczone mięsa, smażone warzywa, a nawet świeże pieczywo. Przygotuj na ogniu epickie posiłki na świeżym powietrzu opalając drewnem, węglem drzewnym lub gazem. Mając wiele opcji paliwa, spróbuj użyć drewna i/lub węgla drzewnego, aby cieszyć się pizzy purystycznym doświadczeniem i subtelnym smakiem opalanym drewnem, lub zdecyduj się na łatwy w użyciu palnik gazowy do Ooni Karu 16 (sprzedawany osobno).
Dzięki nowym cechom konstrukcyjnym, przygotuj 16-calową pizzę, ciesząc się lepszą kontrolą temperatury, bardziej wydajnym przepływem powietrza, lepszą izolacją piekarnika i lepszą widocznością. Już po 15 minutach podgrzewania będziesz gotować w temperaturze 500°C (950°F), gotując na ogniu pizzę w 60 sekund, doskonale usmażone steki Tomahawk, grillowane warzywa i nie tylko w piekarniku Ooni Karu 16.
Specyfikacja techniczna:
• Wymiary: 81 x 50 x 83 cm
• Waga bez opakowania: 28,4 kg
• Powierzchnia do pieczenia: 42,42 x 42,42 cm
• Powłoka ze stali węglowej walcowanej na zimno z odpornym na temperaturę wykończeniem proszkowym i stali nierdzewnej
• 15-milimetrowa kordierytowa płyta do pieczenia
Co jest w pudełku:
• Ooni Karu® 16 Korpus główny piekarnika
• Szklane drzwi piekarnika ViewFlame™
• Kamień do pizzy z kordierytu
• Komin Ooni Karu 16® z pokrywą
• Taca palnika i ruszt
• Flame keeper
• Pokrywa palnika
• Termometr cyfrowy
• Przewodnik po podstawach