Piec do pizzy SaCar Forni - Pulcinella Napule Baby 2P
Innowacyjny, kompaktowy, dwupoziomowy piec gastronomiczny, dzięki unikalnej technologii naśladującej działanie pieca opalanego drewnem i temperaturze pieczenia 500°C pozwala na wypiek prawdziwej pizzy neapolitańskiej.
Kompaktowy, profesjonalny piec do pizzy
To innowacyjny pomysł SaCar Forni na nową koncepcję pieczenia pizzy. Wymiary komory pozwalają na upieczenie pizzy o średnicy 33 cm. System gotowania radiacyjnego, w który wyposażony jest piekarnik, uwalnia intensywną energię cieplną i świetlną, podobnie jak klasyczny piec opalany drewnem. Dzięki prostemu i eleganckiemu wzornictwu idealnie pasuje do każdego rodzaju wystroju restauracji, nadając dodatkowy akcent Twojej komercyjnej działalności. Dostępny w wersjach z jedną lub dwiema komorami pieczenia.
Pieczenie z potrójną mocą
Elementy grzejne umieszczone pod ogniotrwałym łożem umożliwiają pieczenie pizzy poprzez przewodzenie i konwekcję, a innowacyjny system promieniowania z góry nadaje Twojej pizzy naturalną złotą nutę chromatyczną, naśladując pieczenie w piecu opalanym drewnem.
Ekologia
Pulcinella Napule Baby została skonstruowana w sposób, który pozwala zoptymalizować dostawy energii elektrycznej, zmniejszając zużycie, a tym samym także wpływ na środowisko. Komora gotowania wykonana z płyt ogniotrwałych jest skutecznie izolowana materiałem o wysokim współczynniku izolacyjnym.
Wartość dodana
Możliwość pieczenia w 500°C, unikalny system gwarantujący efekt uzyskiwany w piecach opalanych drewnem, łatwość obsługi i niskie zużycie energii oraz fakt, że produkcja pieca w całości odbywa się w Kampanii, kraju pochodzenia pizzy neapolitańskiej. Historia, kultura i innowacja łączą się w jednym piekarniku: Pulcinella Napule Baby.
Personalizacja
W pełni konfigurowalny front i kolory. Pulcinella jest jak garnitur uszyty specjalnie pod gust klienta. Istnieje również możliwość dodania swojego podpisu lub logo ukształtowanego laserowo lub ręcznie przez jednego z naszych rzemieślników.
Histora firmy SaCar
Od niemal siedemdziesięciu lat wiodąca firma w branży gastronomicznej.
Firma SaCar Forni została założona na początku lat sześćdziesiątych przez Saverio Caroccia z zamiarem rozpoczęcia produkcji pieców dla restauracji i pizzerii, lodówek oraz ogólnie sprzętu i wyposażenia przeznaczonego do użytku profesjonalnego. Przekonany, że inicjatywa przyniesie doskonałe owoce, Caroccia postanowił nazwać firmę swoimi inicjałami.
Na przestrzeni lat umiejętności założyciela i duch poświęcenia pozwoliły SaCar Forni przejść bez szwanku wiele trudnych faz włoskiej gospodarki i umocnić swoją pozycję handlową. Dzięki wysokospecjalistycznej kadrze oraz najnowocześniejszym narzędziom firma zdążyła zaistnieć zarówno w kraju, jak i za granicą.
Z okiem skierowanym w przeszłość, ale uważny na dynamikę teraźniejszości, jako dobry kapitan kieruje się teraz w przyszłość dzięki innowacyjnym propozycjom i najnowocześniejszym rozwiązaniom, które pozwalają SaCar Forni nadal być firmą referencyjną w branży.
Specyfikacja
• Ilość pizzy: 2
• Średnica pizzy: 33cm
• Moc: 2x 3,3kW
• Wymiary wewnętrzne: 2 komory: 41 x 43 x 15 cm (szerokość x głębokość x wysokość)
• Wymiary zewnętrzne: 66 x 65+13 x 85 cm (szerokość x głębokość x wysokość)
• Waga: 120kg
Wyłączny dystrybutor
Prowadzimy pełny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny urządzeń w systemie On-Site. |