Konfitura z czerwonej cebuli z Tropei JUM / 100g /
Konfitura z czerwonej cebuli to niezwykle aromatyczny i wykwintny dodatek, który świetnie sprawdza się w różnych daniach.
Nasze konfitura przygotowana jest z włoskiej czerwonej cebuli Cipolla di Tropea. Jest to jedna z najsłynniejszych odmian czerwonej cebuli we Włoszech, pochodząca z regionu Kalabrii i ceniona na całym świecie za swój wyjątkowy, słodki smak i delikatność.
Konfitura z czerwonej cebuli nadaje pizzy wyjątkowy charakter i sprawia, że staje się ona bardziej wyrafinowana w smaku. Warto spróbować, zwłaszcza jeśli lubisz nieco bardziej nietypowe połączenia na pizzy!
Składniki: czerwona cebula z Tropei ChOG (64%), cukier, cytryna (sok i skórka), ocet.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 484 kJ / 116 kcal
Białko: 0,68 g
Tłuszcz: 0,06 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02 g
Węglowodany: 29,43 g
w tym cukry: 25,14 g
Sól: 0,02 g