Krem migdałowy JUM / 190g /
Włoski krem migdałowy, znany jako crema di mandorle, to aksamitny, słodki przysmak o intensywnym aromacie prażonych migdałów. Doskonale sprawdzi się jako nadzienie do ciast i ciasteczek, ale udekorowany prażonymi migdałami lub skórką z cytryny może stanowić samodzielny deser.
Crema di mandorle dzięki swojej wszechstronności może być serwowany zarówno na zimno, jak i na ciepło – na przykład jako dodatek do gofrów, świeżych owoców czy lodów.
Składniki: Migdały 40%, cukier, olej i tłuszcze roślinne nieutwardzone (olej słonecznikowy, olej palmowy), odtłuszczone mleko w proszku 10%, serwatka w proszku, laktoza, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat waniliowy.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 2487 kJ / 579 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 29,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,9 g
Węglowodany: 40,2 g
w tym cukry: 40 g
Sól: 0,23 g