Mąka do pizzy Pasini Verde AVPN 10kg
Doskonała mąka z młyna Pasini, rekomendowana przez AVPN do pizzy neapolitańskiej. Średni czas wyrastania. Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 0-4°C: 1-2 dni
Molino Pasini jest obecny w branży młynarskiej już ponad osiemdziesiąt lat. Od trzech pokoleń produkując najlepsze mąki dla ludzi wymagający perfekcji od swoich wypieków.
Charakterystyka
• W 290 - 310 P/L 0,42 - 0,48
• Zawartość białka: 11,9%
• Średni czas wyrastania. Mąka przeznaczona do ciasta przygotowywanego rano na wieczór lub na kolejny dzień.
• Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 0-4°C: 1-2 dni
• Zalecana hydratacja ciasta 56-58%
Mąka rekomendowana jest przez AVPN. Rejestr zatwierdzonych dostawców „Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej” („Vera Pizza Napoletana”), organizowany i promowany przez True Neapolitan Pizza Association (Associazione Verace Pizza Napoletana lub AVPN), reprezentuje narzędzie służące do pizzerii zrzeszonych w Stowarzyszeniu, w procesie pozyskiwania żywności i artykułów nieżywnościowych związanych z łańcuchem produkcyjnym Napoletany.