Voucher prezentowy - Warsztaty z Pizzy Neapolitańskiej

389,00 zł
Brutto
Dostępne, Ilość miejsc ograniczona

Zostań domowym Pizzaiolo!
Voucher do wykorzystania na warsztaty
z Pizzy Neapolitańskiej.
Warszawa, Dźwigowa 3
Czas trwania 180 min.

Voucher ważny 6 miesięcy od daty zakupu.

Ilość
Loading...

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 38 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 38 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 3,80 zł .



Idealny prezent dla każdego pasjonata pizzy

Podczas warsztatów z pizzy dowiecie się co znaczą słowa zaklęcia: hydracja, TK i TO, siła mąki i wiele innych. Poznacie przepis na ciasto neapolitana i klasyczny sos pomidorowy. Sami przygotujecie ciasto od podstaw, a z przygotowanego wcześniej wypieczecie własne placki.

Zapewniamy produkty najwyższej jakości z naszego sklepu oraz sprzęt i akcesoria. Pizzę wypieczecie w piecu Effeuno z serii Evolution.

Voucher upoważnia do skorzystania z warsztatów Pizza Napoletana organizowanych w studio Jak u Mammy.
Voucher zostanie wysłany w formie elektronicznej. Istnieje również możliwość odbioru osobistego w naszym sklepie przy ul. Dźwigowej 3 w Warszawie.

Program warsztatów:

Poczęstunek – talerz wędlin i serów od Jak u Mammy (spianata piccante, prosciutto crudo, mozzarella fior di late, nduja, pesto, grillowane warzywa, oliwa extra vergine, oliwy smakowe i octy balsamiczne) rukola i pomidorki koktajlowe, wino białe i czerwone oraz woda

Panuozzo ze świeżymi dodatkami – rozciąganie ciasta, operowanie łopatą, wypiek, przygotowanie kanapki

Przygotowanie ciasta na pizzę neapolitańską – teoria, proporcje, naważenie składników, wyrobienie ciasta w mikserze, podział na kulki, techniki kulkowania.

Wypiek pizzy – wyjęcie kulek z kontenera, rozciąganie ciasta, przygotowanie i dodanie składników (margherita, marinara lub własne kompozycje), operowanie łopatą zrzutową, wypiek, operowanie łopatą manipulacyjną.

Deser – domowe włoskie lody przygotowane przez nas na oczach Uczestników :)




Prowadzący

Piotr Górecki

Pasjonat pizzy i współautor bloga Pyza made in Poland. Swoje doświadczenie ze stylem neapolitańskim zdobywał podczas stażu w Vera Napoli i Furore, dwóch pizzeriach z międzynarodowym certyfikatem Associazione Verace Pizza Napoletana oraz podczas wypraw do Neapolu. Piotr pokaże jak wiedzę i praktykę o cieście oraz składnikach wykorzystać w domowej kuchni.

Pizza neapolitańska nie musi mieć przed Wami żadnych tajemnic!

wrk04D

Specyficzne kody