Voucher prezentowy - Warsztaty z Pizzy Neapolitańskiej
Zostań domowym Pizzaiolo!
Voucher do wykorzystania na warsztaty
z Pizzy Neapolitańskiej.
Warszawa, Al. Jana Pawła II 72
Czas trwania 180 min-240 min.
Voucher ważny 6 miesięcy od daty zakupu.
Idealny prezent dla każdego pasjonata pizzy
Podczas warsztatów z pizzy dowiecie się co znaczą słowa zaklęcia: hydracja, TK i TO, siła mąki i wiele innych. Poznacie przepis na ciasto neapolitana i klasyczny sos pomidorowy. Sami przygotujecie ciasto od podstaw, a z przygotowanego wcześniej wypieczecie własne placki.
Zapewniamy produkty najwyższej jakości z naszego sklepu oraz sprzęt i akcesoria. Pizzę wypieczecie w piecu Effeuno z serii Evolution.
Voucher upoważnia do skorzystania z warsztatów Pizza Napoletana organizowanych w studio Jak u Mammy.
Voucher zostanie wysłany w formie elektronicznej. Istnieje również możliwość odbioru osobistego w naszym sklepie przy Al. Jana Pawła II 72 w Warszawie.
Program warsztatów:
Poczęstunek – talerz wędlin i serów od Jak u Mammy (spianata piccante, prosciutto crudo, mozzarella fior di late, nduja, pesto, grillowane warzywa, oliwa extra vergine, oliwy smakowe i octy balsamiczne) rukola i pomidorki koktajlowe, wino białe i czerwone oraz woda
Panuozzo ze świeżymi dodatkami – rozciąganie ciasta, operowanie łopatą, wypiek, przygotowanie kanapki
Przygotowanie ciasta na pizzę neapolitańską – teoria, proporcje, naważenie składników, wyrobienie ciasta w mikserze, podział na kulki, techniki kulkowania.
Wypiek pizzy – wyjęcie kulek z kontenera, rozciąganie ciasta, przygotowanie i dodanie składników (margherita, marinara lub własne kompozycje), operowanie łopatą zrzutową, wypiek, operowanie łopatą manipulacyjną.
Deser – domowe włoskie lody przygotowane przez nas na oczach Uczestników :)
Prowadzący
Piotr Górecki
Pasjonat pizzy i współautor bloga Pyza made in Poland. Swoje doświadczenie ze stylem neapolitańskim zdobywał podczas stażu w Vera Napoli i Furore, dwóch pizzeriach z międzynarodowym certyfikatem Associazione Verace Pizza Napoletana oraz podczas wypraw do Neapolu. Piotr pokaże jak wiedzę i praktykę o cieście oraz składnikach wykorzystać w domowej kuchni.
Pizza neapolitańska nie musi mieć przed Wami żadnych tajemnic!