Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Książka "Mastering Bread"

149,00 zł
*
 

    
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

Kompletny przewodnik po niezwykłych wypiekach domowych, napisany przez guru rzemieślniczego wypiek chleba. Zawiera ponad 70 wyjątkowych przepisów.

Ilość

OKRZYKNIĘTY JEDNĄ Z NAJLEPSZYCH KSIĄŻEK KUCHARSKICH ROKU WG THE ATLANTA JOURNAL-CONSTITUTION

“Proszę, oto jest jedna książka o chlebie, którą każdy kucharz powinien mieć na blacie.”—Andrew Zimmern, prowadzący Bizarre Foods

The Vetri Cucina Bread Program rozpoczął się ponad dziesięć lat temu i jest częścią amerykańskiego ruchu, którego celem jest przywrócenie pozycji chleba jako fundamentu naszej kultury jedzenia. W swojej książce, Marc Vetri i jego była mistrzyni wypieków, Claire Kopp McWilliams, pokazują wszystkim domowym piekarzom jak we własnym piekarniku zrobić proste chleby o niepowtarzalnym smaku. 

 

Książka zawiera ponad siedemdziesiąt przepisów na najpopularniejsze chleby drożdżowe oraz sourdough, a także pomysły na dodatki, które można z nimi serwować. Cały proces robienia chleba został podzielony na trzy rozdziały: Mix, Shape i Bake. Kolejny rozdział obejmuje przepisy na produkty z ciasta chlebowego, takie jak Bruschetta, Panzanella i Ribollita. Jest też dodatkowy rozdział odkrywający tajemnicę Panettone wg Vetriego. W tej książce Vetry i McWilliams dzielą się całą wiedzą o sztuce wypieku niezwykłych chlebów, jaką zdobyli na przestrzeni lat. Wyjaśniają jak stosować świeżo zmielone oraz pełnoziarniste mąki, a także ich lokalne i regionalne odmiany pszenne. Oferują łatwe do powielenia wskazówki jak dostosowywać rozmaite przepisy na chleb do rodzaju mąki, jaki akurat dostępny jest w twoim lokalnym sklepie. W książce czytelnik znajdzie także biografie i rozmowy z różnymi rolnikami, młynarzami i piekarzami.

Mastering Bread to najwyższej jakości publikacja stworzona przez nagradzanego na całym świecie szefa kuchni, która przybliża prawdziwy, rzemieślniczy chleb zarówno profesjonalnym, jak i domowym piekarzom.

Autorzy: Marc Vetri, Claire Kopp McWilliams, David Joachim

Książka w języku angielskim, 304 strony

Twarda oprawa

a014d

Specyficzne kody

Zobacz także