Gelato Completa baza do lodów rzemieślniczych 500g
GELATO COMPLETA
Naturalna baza do przygotowania mlecznych lodów rzemieślniczych.
SKŁADNIKI: cukier, mleko w proszku odtłuszczone, dekstroza, błonnik roślinny, białka mleka, naturalny stabilizator: guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa), białko roślinne, sól.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
- wartość energetyczna: 1431 kJ / 342 kcal
- tłuszcz: 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- węglowodany: 86,7 g
- w tym cukry: 70,6 g
- białko: 8,0 g
- * sól: 0,0 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
PRZECHOWYWANIE: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Gelato Completa
Rewolucyjna, w 100% naturalna baza do mlecznych lodów rzemieślniczych. Dzięki niej lody są puszyste, kremowe, jak z najlepszej lodziarni.
Przygotuj prawdziwe gelato artigianale w swoim domu bez sztucznych i niezdrowych składników.
• lody lekkie i kremowe, mleczno-śmietankowe
• idealna do przygotowania lodów czekoladowych, orzechowych i mleczno-owocowych
• wysoka zawartość błonnika
• do przygotowania w procesie pasteryzacji (przepisy w zestawie)
Opakowanie wystarcza do przygotowania ok. 6 litrów lodów.
Wyprodukowano w Polsce
Lodowa Rewolucja
Wraz z Elements Gelato tworzymy nową koncepcję lodów naturalnych w Polsce. Wprowadzamy nową jakość produktów lodowych, opartych wyłącznie na naturalnych i funkcjonalnych surowcach. Gelato Completa to całkowicie naturalna, oparta na włóknach roślinnych baza lodowa dla domowych rzemieślników.
Zbadaliśmy niezwykłe zastosowanie włókien i białek roślinnych, ich właściwe użycie poprawia zarówno teksturę, jak i odczucia smakowe. Wybraliśmy te, które oferują najlepsze rezultaty. Dzięki nim lody są puszyste, kremowe i łatwe do porcjowania.
Prawdziwe lody, czysta etykieta
Łączymy się z filozofią clean label, wymagającą krótkich i przede wszystkim transparentnych etykiet. Dzięki precyzyjnie dopracowanym przez nas recepturom, lody wprawią w zachwyt swoim wyrazistym i pełnym smakiem oraz kremową konsystencją.
• bez sztucznych stabilizatorów i emulgatorów np. mono– i diglicerydów kwasów tłuszczowych, karagenu itp.
• bez uwodornionych tłuszczy roślinnych
• bez sztucznych barwników i aromatów
• bez produktów modyfikowanych genetycznie
• bez syropu glukozowo- fruktozowego
Składniki:
cukier, mleko w proszku odtłuszczone, dekstroza, błonnik z korzenia cykorii, białka mleka, naturalny stabilizator: mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa
Przepis na lody orzechowe
Przepis na lody czekoladowe
Specyficzne kody
Zobacz także
Maszyna do lodów Nemox Gelatissimo Exclusive i-Green / Biała
- -200,00 zł
- - 200,00 zł