Sorbetto Completa baza do sorbetów rzemieślniczych 1kg

99,00 zł
*
Produkt niedostępny

Baza do sorbetów rzemieślniczych. Przygotuj wyjątkowe, kremowe sorbety w swoim domu. Wystarcza do przygotowania ok. 6 litrów lodów.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 9 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 9 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,90 zł .


Sorbetto Completa


Rewolucyjna, w 100% naturalna baza do sorbetów rzemieślniczych. Dzięki niej lody są puszyste, kremowe, jak z najlepszej lodziarni. 
Przygotuj prawdziwe gelato artigianale w swoim domu bez sztucznych i niezdrowych składników.


• wyjątkowo kremowa i jedwabista konsystencja lodów

• idealna do przygotowania sorbetów owocowych

• wysoka zawartość błonnika

• do przygotowania w procesie zimnym (przepisy w zestawie)

Opakowanie wystarcza do przygotowania ok. 6 litrów lodów.
Wyprodukowano w Polsce

Lodowa Rewolucja

Wraz z Elements Gelato tworzymy nową koncepcję lodów naturalnych w Polsce. Wprowadzamy nową jakość produktów lodowych, opartych wyłącznie na naturalnych i funkcjonalnych surowcach. Sorbetto Completa to całkowicie naturalna, oparta na włóknach roślinnych baza lodowa dla domowych rzemieślników.

Zbadaliśmy niezwykłe zastosowanie włókien i białek roślinnych, ich właściwe użycie poprawia zarówno teksturę, jak i odczucia smakowe. Wybraliśmy te, które oferują najlepsze rezultaty. Dzięki nim lody są puszyste, kremowe i łatwe do porcjowania. 

Prawdziwe lody, czysta etykieta

Łączymy się z filozofią clean label, wymagającą krótkich i przede wszystkim transparentnych etykiet. Dzięki precyzyjnie dopracowanym przez nas recepturom, lody wprawią w zachwyt swoim wyrazistym i pełnym smakiem oraz kremową konsystencją.

• bez sztucznych stabilizatorów i emulgatorów np. mono– i diglicerydów kwasów tłuszczowych, karagenu itp.

• bez uwodornionych tłuszczy roślinnych

• bez sztucznych barwników i aromatów

• bez produktów modyfikowanych genetycznie

• bez syropu glukozowo- fruktozowego

Składniki:
cukier, dekstroza, błonnik z korzenia cykorii, naturalne stabilizatory (pektyna, mączka nasion Calspina Spinosa), białko roślinne

Przepis na Sorbet Mango

lb0002

Specyficzne kody

Zobacz także