Kompozycja mąk Molini Pizzuti Tonda 10kg
Mieszanka mąk specjalnie zaprojektowana do klasycznej okrągłej pizzy, zwanej po włosku „tonda”.
Idealna do średnio-długiego dojrzewania, co najmniej 24 godziny. Aby uzyskać perfekcyjne ciasto, zastosuj 36 godzin dojrzewania z 70% hydracją. Można stosować metodę bezpośrednią lub z zaczynem.
Mieszanka mąk specjalnie zaprojektowana do klasycznej okrągłej pizzy, zwanej po włosku „tonda”. Mąka typu „0” z pszenicy miękkiej, aromatyczna i odżywcza, jest połączona z pełnoziarnistą mąką pszenną „Carosella” – starożytnym zbożem bogatym w mikroskładniki, znanym już w czasach rzymskich, co nadaje tej mące intensywny zapach. Dzięki suszonemu zakwasowi z żyta, obniżone jest pH ciasta, co poprawia aktywność drożdży. Z Tondą otrzymasz unikalną pizzę, z ciastem o bardzo wysokiej hydracji przy metodzie bezpośredniej (minimum 70% hydracji). Mąka jest także bogata w błonnik.
Idealna do średnio-długiego dojrzewania, co najmniej 24 godziny. Aby uzyskać perfekcyjne ciasto, zastosuj 36 godzin dojrzewania z 70% hydracją. Można stosować metodę bezpośrednią lub z zaczynem.
Region i tradycja
Wierzymy, że są one niezawodnym źródłem energii i życia. Nasza firma została założona w 1953 roku: w sercu wybrzeża Amalfi, u bram Cilento i w pobliżu Parku Narodowego Vallo di Diano. W naszej krwi tkwi chęć maksymalnego wykorzystania wszystkich cennych darów, którymi obdarzyła nas nasza ziemia. Chcemy czcić śródziemnomorską tradycję i niesamowite surowce, które tylko tutaj możemy znaleźć. Tymi wartościami kierujemy się każdego dnia. Wysoka jakość, stała niezawodność: epitety, które zawsze wyróżniały nasze produkty. Owoc wiedzy, która rośnie z czasem, dzięki wszystkim naszym klientom, partnerom i współpracownikom.
Doświadczenie i innowacja
Tak silna pasja musiała doprowadzić nas do poszukiwania nowych, ukrytych potencjałów w magii ciast. Dzięki ogromnemu doświadczeniu i nieustannej nauce poświęcamy się „ciągłej ewolucji”, która jest wpisana w naszym DNA: oferowaniu produktów, które są zawsze niezawodne i wyprzedzają czasy. Dzięki naszemu wewnętrznemu laboratorium badawczo-rozwojowemu gwarantujemy stałą jakość na najwyższym poziomie.