Mąka do pizzy PETRA 0102 - 12,5kg
doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.
SPOSÓB UŻYCIA
Dzięki stabilności nadanej ciastom oraz kontrolowanemu kiełkowaniu, Petra 0102 jest idealna zarówno do przetwarzania krótkotrwałego (4-6 godzin w temperaturze pokojowej), jak i średnio-długiego (24-48 godzin z kontrolą w chłodni).
Do robienia pizzy z Petra 0102 zalecana jest średnia hydratacja (60-70%).
CHARAKTERYSTYKA:
wilgotność: maks. 15,50%
zawartość białka: 13% - 14%
W: 320-340
P/L: 0,55-0,65
absorpcja cieczy przy produkcji chleba: wysoka, do 80%
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA (na 100g produktu) 358 kcal / 1520 kJ
TŁUSZCZE 1,5 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g)
WĘGLOWODANY 72,0 g (w tym cukry 0,2 g)
BŁONNIK 2,0 g
BIAŁKO 13,2 g
SÓL 0,003 g