Mąka do pizzy PETRA 0102 - 12,5kg

175,00 zł
*
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.

Ilość
Loading...

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 17 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 17 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,70 zł .


SPOSÓB UŻYCIA

Dzięki stabilności nadanej ciastom oraz kontrolowanemu kiełkowaniu, Petra 0102 jest idealna zarówno do przetwarzania krótkotrwałego (4-6 godzin w temperaturze pokojowej), jak i średnio-długiego (24-48 godzin z kontrolą w chłodni).

Do robienia pizzy z Petra 0102  zalecana jest średnia hydratacja (60-70%).

CHARAKTERYSTYKA:

wilgotność: maks. 15,50%

zawartość białka: 13% - 14%

W: 320-340

P/L: 0,55-0,65

absorpcja cieczy przy produkcji chleba: wysoka, do 80%

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA (na 100g produktu) 358 kcal / 1520 kJ

TŁUSZCZE 1,5 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g)

WĘGLOWODANY 72,0 g (w tym cukry 0,2 g)

BŁONNIK 2,0 g

BIAŁKO 13,2 g

SÓL 0,003 g

s0400002

Specyficzne kody