Mąka do pizzy Molino Signetti Tipo 2 linea 1949 - 1kg

12,00 zł
Brutto *
Produkt niedostępny. Skontaktuj się w celu ustalenia terminu dostawy

Szlachetne ziarna o wysokiej zawartości białka dla zdrowej, mniej przetworzonej diety i pełniejszego smaku. Doskonała do wszystkich przepisów, zapewnia lepszą barwę podczas pieczenia oraz optymalny proces wyrastania.

Ta mieszanka mąk, idealna zarówno do średnich, jak i długich czasów fermentacji, doskonale nadaje się do przygotowania pinsy rzymskiej lub wykwintnej pizzy gourmet. Powolne mielenie mąki sprawia, że ciasto jest bardzo lekkie i delikatne.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 1 punkt lojalnościowy . Twój koszyk będzie zawierał 1 punkt Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,10 zł .


Szlachetne ziarna o wysokiej zawartości białka dla zdrowej, mniej przetworzonej diety i pełniejszego smaku. Doskonała do wszystkich przepisów, zapewnia lepszą barwę podczas pieczenia oraz optymalny proces wyrastania.

Ta mieszanka mąk, idealna zarówno do średnich, jak i długich czasów fermentacji, doskonale nadaje się do przygotowania pinsy rzymskiej lub wykwintnej pizzy gourmet. Powolne mielenie mąki sprawia, że ciasto jest bardzo lekkie i delikatne.

Innowacja w produkcji mąki


Tworzenie mąk typu „0” oraz półpełnoziarnistych mielonych za pomocą pełnych walców, z dodatkowym ponownym wprowadzeniem zarodków pszennych, które zostały poddane procesowi stabilizacji poprzez obróbkę cieplną i mikronizację.

Ta technologia, w połączeniu z możliwością wstępnej fermentacji mieszanek najwyższej jakości zbóż, pozwala na uzyskanie ciasta o wysokiej zdolności fermentacyjnej, nadając pizzy prawdziwy, intensywny smak pszenicy – smak dawnych mąk, w pełni naturalny i zawsze lekkostrawny.

Mąka z najwyższej jakości zbóż (zarówno typ „0” i „1”, jak i pełnoziarnista) o wysokiej zawartości białka, drobnej granulacji i bogata w zarodki pszenne poddane obróbce cieplnej.

Obecność poddanego obróbce cieplnej zarodka zwiększa zawartość białka, a także potasu, fosforu i minerałów, a ponadto poprawia alveolację, kolor oraz intensywne aromaty, nadając większą chrupkość.

Zalety mąk Signetti:

• Lepsza chłonność wody, co pozwala uzyskać wyjątkowo lekkie ciasto
• Udoskonalony proces fermentacji, zapewniający bardziej lekkostrawną pizzę
• Lepsze rumienienie podczas pieczenia, gwarantujące odpowiednią strukturę i kolor wypieku

Rodzinny młyn od 1949 roku

Praca trzech pokoleń młynarzy, połączonych pasją do tego starożytnego rzemiosła, niezawodnością oraz moralnością rodziny w jednym z najbardziej fascynujących regionów, bogatych w kulturę i „sztukę rzemiosła”. Jako rodzina Signetti nieustannie poszukujemy najlepszej pszenicy włoskiej i europejskiej, którą mielimy, przekształcając w profesjonalne mąki o wysokiej jakości technologicznej.

Od ponad 80 lat jesteśmy najlepszym partnerem w zakresie niezawodności – potrafimy doradzić i wspierać naszych klientów, aby każdego dnia mogli wypiekać najlepsze produkty.

Produkcja 4.0


Aby zagwarantować bezpieczeństwo żywności oraz jakość naszych mąk, nieustannie inwestujemy duże zasoby w nowoczesne technologie stosowane w procesie mielenia. Dzięki temu każdego dnia powstają nowe, bezpieczne i wydajne produkty.

NOWOCZESNY MŁYN

Nasz zakład, obejmujący czyszczenie, mielenie i magazynowanie, został całkowicie zmodernizowany zgodnie z aktualnymi normami i spełnia najwyższe standardy kontroli jakości.

CYFROWE SYSTEMY

Wdrożenie systemu mieszania mąk sterowanego przez oprogramowanie umożliwia produkcję mieszanych i specjalistycznych mąk dostosowanych do indywidualnych potrzeb klientów.

PEŁNA AUTOMATYZACJA 4.0

Proces pakowania i paletyzacji gotowych produktów jest w pełni zautomatyzowany i nie wymaga bezpośredniego udziału operatorów, co zapewnia wysoką efektywność i bezpieczeństwo na każdym etapie produkcji.

s03108

Specyficzne kody