Mąka do pizzy Molino Signetti Tipo 0 per Pizza Classica - 1kg
Mąka pszenna typ „0” do Klasycznej Pizzy. Łatwa do rozwałkowania, bez obaw o błędy. Idealna do wszystkich rodzajów klasycznej pizzy: na tonda romana , w blaszce oraz focacci. Perfekcyjna do lekkich, smacznych ciast oraz do średnich i długich czasów fermentacji. Wolne mielenie, z poszanowaniem najlepszych odmian pszenicy.
Mąka pszenna typ „0” do Klasycznej Pizzy. Łatwa do rozwałkowania, bez obaw o błędy. Idealna do wszystkich rodzajów klasycznej pizzy: na tonda romana , w blaszce oraz focacci. Perfekcyjna do lekkich, smacznych ciast oraz do średnich i długich czasów fermentacji. Wolne mielenie, z poszanowaniem najlepszych odmian pszenicy.
Rodzinny młyn od 1949 roku
Praca trzech pokoleń młynarzy, połączonych pasją do tego starożytnego rzemiosła, niezawodnością oraz moralnością rodziny w jednym z najbardziej fascynujących regionów, bogatych w kulturę i „sztukę rzemiosła”. Jako rodzina Signetti nieustannie poszukujemy najlepszej pszenicy włoskiej i europejskiej, którą mielimy, przekształcając w profesjonalne mąki o wysokiej jakości technologicznej.
Od ponad 80 lat jesteśmy najlepszym partnerem w zakresie niezawodności – potrafimy doradzić i wspierać naszych klientów, aby każdego dnia mogli wypiekać najlepsze produkty.
Produkcja 4.0
Aby zagwarantować bezpieczeństwo żywności oraz jakość naszych mąk, nieustannie inwestujemy duże zasoby w nowoczesne technologie stosowane w procesie mielenia. Dzięki temu każdego dnia powstają nowe, bezpieczne i wydajne produkty.
NOWOCZESNY MŁYN
Nasz zakład, obejmujący czyszczenie, mielenie i magazynowanie, został całkowicie zmodernizowany zgodnie z aktualnymi normami i spełnia najwyższe standardy kontroli jakości.
CYFROWE SYSTEMY
Wdrożenie systemu mieszania mąk sterowanego przez oprogramowanie umożliwia produkcję mieszanych i specjalistycznych mąk dostosowanych do indywidualnych potrzeb klientów.
PEŁNA AUTOMATYZACJA 4.0
Proces pakowania i paletyzacji gotowych produktów jest w pełni zautomatyzowany i nie wymaga bezpośredniego udziału operatorów, co zapewnia wysoką efektywność i bezpieczeństwo na każdym etapie produkcji.