- -200,00 zł
- - 200,00 zł
Edil Forni Nonno Peppe Legna - piec opalany drewnem
Edil Forni Nonno Peppe Legna to duży piec opalany drewnem, wyposażony standardowo w kamień biscotto umożliwiający wypiek pizzy neapolitańskiej w 60 sekund w temperaturze nawet 500°C. Dzięki specjalnej konstrukcji paleniska i dobrej izolacji, temperatura jest stabilna i utrzymuje się długo.
Nonno Peppe Legna - opalany drewnem
Piec do pizzy opalany drewnem Edil Forni Nonno Peppe Legna to duży piec o powierzchni wypieku 60x52cm. Specjalna konstrukcja ułatwia rozpalenie i pozwala rozgrzać piec do 500 stopni Celsjusza w 30 minut i pozwala na wypiek pizzy neapolitańskiej poniżej 60 sekund. Dzięki biscotto - czyli grubej podstawie, ręcznie wykonanej z gliny aluwialnej, możliwy jest wypiek pizzy w najwyższych temperaturach, bez przypalania jej spodu.
Edil Forni Nonno Peppe to najpotężniejszy piec opalany drewnem, dedykowany do wypieku pizzy neapolitańskiej w bardzo rozsądnej cenie.
Jest wyprodukowany w 100% we Włoszech na słonecznej Sycylii.
Edil Forni - rodzinna tradycja
60 lat temu Giuseppe La Placa stworzył początki Edil Planet Forni w sercu Sycylii, kraju wielkich pasji i dumy ze swoich tradycji, obecnie Agostino, Luca i Dario kontynuują dzieło swojego dziadka i darzą swoją pracę taką samą pasją jak założyciel. Cenne dziedzictwo: tworzenie najlepszych pieców opalanych drewnem i gazem, marzenie wszystkich miłośników jedzenia, w tradycji wielkiego włoskiego rzemiosła, wykonane z niezwykłą dbałością o szczegóły i z użyciem szlachetnych materiałów.
Wyłączny dystrybutor Edil Forni w Polsce
|
Specyfikacja techniczna:
• Waga: 65 kg
• Rozmiar: 82x90x76 cm (SxWxD)
• Rozmiar kamiennej płyty do pieczenia: 60 x 52 cm
• Maksymalna wielkość pizzy: 52 cm
• Max prześwit nad kamieniem: 30 cm
• Paliwo: drewno
• Materiały: stal nierdzewna, nity ze stali nierdzewnej, kamień do pieczenia z gliny - Biscotto.
• Ściany izolowane włóknem mineralnym
• Drzwiczki ze stali nierdzewnej
• Obecnie sprzedawana wersja posiada niemalowaną obudowę ze stali nierdzewnej