MAM Forni Filippo - piec opalany drewnem - Biały
Piec Filippo to kompaktowy piec do pizzy opalany drewnem. Osiąga wysokie temperatury w ciągu zaledwie 30 minut, zmniejszając zużycie energii.
Dzięki konstrukcji kopuły i blatu wykonanego z ogniotrwałego wibrowanego materiału, piec utrzymuje ciepło przez wiele godzin, nawet gdy ogień jest wygaszony.
MAM Forni Filippo - Tradycja w kompaktowym wydaniu
Piec do pizzy MAM Forni Filippo to gotowy do użycia mały piec opalany drewnem. Osiąga wysokie temperatury w ciągu zaledwie 30 minut, zmniejszając zużycie. Można go używać nie tylko do pieczenia pizzy, ale także chleba, deserów, mięsa, ryb, warzyw itp. Dzięki konstrukcji kopuły i blatu wykonanego z ogniotrwałego wibrowanego materiału, piec utrzymuje ciepło przez wiele godzin, nawet gdy ogień jest wygaszony.
Piec Filippo jest już zmontowany i można go używać na tarasach, balkonach lub w ogrodach. Można go również umieścić wewnątrz domu, w kuchniach lub tawernach.
Jest wyprodukowany w 100% we Włoszech w Modenie.
MAM Forni - 70 lat doświadczenia
Firma MAM została założona w 1952 roku jako firma produkcyjna. Następnie, w latach 60., Aurelio Malaguti, a następnie jego syn Vanni i wnuk Matteo stworzyli swój pierwszy piec do pizzy opalany drewnem, który natychmiast został doceniony. Zachowując niezmienioną zwycięską formułę, według której został pierwotnie zaprojektowany, piec do pizzy MAM został wzbogacony w ciągu lat o szereg nowych technologii, stając się wiodącym produktem we Włoszech i na świecie. Dzisiaj, tak jak w przeszłości, piece MAM są w całości produkowane w fabryce w Modenie.
Oficjalny dystrybutor MAM Forni w Polsce
|
Specyfikacja techniczna:
• Waga: 135 kg
• Rozmiar: 75x86x175 cm (SxWxD)
• Szerokość otworu pieca: 40cm
• Średnica kamiennej płyty do pieczenia: 55 cm
• Maksymalna wielkość pizzy: 40 cm
• Materiały: Wibrowany ogniotrwały cement