Krem pistacjowy JUM / 190g /
Włoski krem pistacjowy, czyli crema di pistacchio, to wyjątkowy przysmak o bogatym, lekko orzechowym smaku i intensywnym zielonym kolorze.
Crema di pistacchio świetnie sprawdza się jako nadzienie do ciast, tart, croissantów czy rogalików, ale jest równie pyszna jako samodzielny deser, podana w małych porcjach i udekorowana posiekanymi pistacjami. W kuchni włoskiej używa się jej między innymi do przekładania tortów, ciastek, a także jako dodatek do lodów i panna cotty. Ten delikatny, kremowy przysmak zachwyca swoją unikalną nutą i jest ceniony przez miłośników pistacji na całym świecie.
Składniki: Pistacje 35%, cukier, olej i tłuszcze roślinne nieutwardzone (olej słonecznikowy, olej kokosowy), odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, laktoza, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 2390 kJ / 574 kcal
Białko: 9,1 g
Tłuszcz: 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 39,2 g
Sól: 0,22 g