Płyta stalowa do pieczenia pizzy
Stalowa płyta o wymiarach 40x35 cm przeznaczona do wypiekania pizzy w domowych piekarnikach.
GI.METAL to włoska marka z siedzibą w Montale, która od przeszło 30 lat projektuje i produkuje profesjonalne akcesoria i narzędzia używane w pizzeriach.
Stalowa płyta ma wymiary 40x35 cm i jest wykonana z certyfikowanej stali nierdzewnej o grubości 4 mm, o znacznie wyższej zdolności przewodzenia ciepła niż zwykły kamień ogniotrwały lub aluminium. Pochłania, magazynuje i przenosi ciepło, zapewniając optymalne i równomierne pieczenie. Idealnie nadaje się do wypieku pizzy i pieczywa a także innych produktów spożywczych, takich jak mięso, ryby, warzywa itp. Stal do pieczenia jest ozdobiona laserowo wygrawerowanym logo "Amica by Gi.Metal".
W 100% wyprodukowane we Włoszech
Zalety w porównaniu do standardowego kamienia do pizzy:
- 10-krotnie wyższa przewodność cieplna
- Stal jest materiałem odpornym na uderzenia i szok termiczny. W użytkowaniu domowym jest to materiał niezniszczalny
- Bardzo proste czyszczenie i konserwacja
Informacje techniczne:
- Materiał Wykonania: Stal nierdzewna AISI 304
- Wymiary: 40x35cm, grubość 4mm
- Waga: 4,2kg