Składniki:

  1. 3 kulki ciasta

  2. Pomidory San Marzano 250 g

  3. Scamorza affumicata 300 g

  4. Nduja 150 g

  5. Parmigiano Reggiano 60 g

  6. Oliwa extra vergine


Przygotowanie:

  1. Wyjmujemy kulkę ciasta z pojemnika i rozciągamy ją w kształt dysku.

  2. Dodajemy porcję sosu z pomidorów San Marzano.

  3. Rozkładamy kawałki mozzarelli oraz kiełbasę nduja.

  4. Na wierzch sypiemy świeżo starty parmezan i polewamy pizzę oliwą extra vergine.

  5. Wrzucamy pizzę do rozgrzanego pieca i pieczemy.

Pizza została wypieczona w piecu Effeuno P134 HA 509Do jej wykonania użyto składników dostępnych w sklepie Jak u Mammy www.jakumammy.pl fresco.jakumammy.pl.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.