Składniki:

  1. 3 kulki ciasta

  2. Pomidorki datterini gialli 30 szt.

  3. Mozzarella Fior di latte 300 g

  4. Prosciutto Crudo Stagionato 150 g

  5. Karczochy grillowane w oleju 150 g

  6. Oliwa extra vergine


Przygotowanie:

  1. Wyjmujemy kulkę ciasta z pojemnika i rozciągamy ją w kształt dysku.

  2. Dodajemy porcję żółtych pomidorków prosto z puszki lub surowych.

  3. Rozkładamy kawałki mozzarelli oraz kawałki karczochów.

  4. Wrzucamy pizzę do rozgrzanego pieca i pieczemy.

  5. Na wypieczoną pizzę kładziemy kawałki szynki prosciutto crudo, polewamy dobrą oliwą extra vergine lub smakową - super sprawdzi się dodatek oliwy bazyliowej /np. Oliwa z oliwek extra vergine bazylia Biolevante/.

Pizza została wypieczona w piecu Effeuno P134 HA 509Do jej wykonania użyto składników dostępnych w sklepie Jak u Mammy www.jakumammy.pl fresco.jakumammy.pl.


Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.