Kapary w w occie winnym Valtaro 300 g
21,00 zł
*
Kapary w occie winnym, Valtaro 300 g.
Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Wykorzystuje się je w gastronomi od tysięcy lat, zbiera się je kiedy są jeszcze zamknięte i konserwuje w soli lub occie.
Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.
Masa po odsączeniu 180 g
SKŁADNIKI: kapary, ocet winny, woda, sól.
WARTOŚCI ODŻYWCZE NA 100 g PRODUKTU:
Wartość energetyczna 89 kJ / 22 kcal
Tłuszcz 0.5 g
w tym tłuszcze nasycone 0.2 g
Węglowodany 0.2 g
w tym cukry 0 g
Białko 1,9 g
Sól 5,0 g
s194