Mąka do pizzy PETRA 3 / 12,5kg
doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.
Doskonała mąka typ 1, wyprodukowana w tradycyjnym włoskim młynie Quaglia.
BEZ KONSERWANTÓW Petra 3 to 100% mąka z miękkiej pszenicy , mielona w kamieniu z innowacyjnym rozszerzonym procesem mielenia kamienia dla doskonałej optycznej selekcji ziarna oraz kontrolowanego przesiewania i kalibracji w najbardziej zaawansowanej przemysłowej fabryce we Włoszech. Ta mąka jest bardzo mocna, gluten jest bardzo rozciągliwy, ma dużą zdolność wchłaniania płynów, bardzo wszechstronna i nadaje się do średniego/długiego zakwaszania produktów pikantnych i słodkich. Dzięki tym właściwościom Petra 3 zapewnia doskonałą wydajność produkcyjną, wysoką absorpcję płynów i wydłużony odpoczynku. Stosuje się go do wszystkich rodzajów pizzy płaskiej, na patelni i z łopatą, paluszków i krakersów, ciasta francuskiego, a także do wszystkich rodzajów pieczywa.
CHARAKTERYSTYKA:
wilgotność: maks. 15,50%
zawartość białka: 13% - 14%
sole mineralne: do 0,80%
błonnik max 7%
zawartość mokrego glutenu: 42-44%
absorpcja cieczy przy produkcji chleba: wysoka do 85%
KRAJ POCHODZENIA: WŁOCHY