Mąka do pizzy PETRA 5063 SPECIAL / 12,5kg

159,00 zł
*
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

Doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.

Ilość
Loading...

Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz/lub wysokiej hydratacji, ponieważ zapewnia:

• optymalną kruchość (pizza nie jest gumowata, nawet jeśli jest zimna)
• stabilność i chrupkość struktury, również po upieczeniu: pizza utrzymuje wagę dodatków bez uginania oraz ciasto nie namaka
• maksymalną strawność bazy do pizzy
• idealna wydajność ciasta przez długi czas, która gwarantuje stałą jakość produktu finalnego

Charakterystyka

• wilgotność: maks. 15,50%
• zawartość białka: 12,5% - 13%
• sole mineralne: do 0,65%
• W. 260- 280
• P / L 0,55 - 0,65
• zawartość mokrego glutenu: do 43%
• absorpcja cieczy przy produkcji chleba: do 70%

s0400001

Specyficzne kody