Mąka do pizzy PETRA 5063 SPECIAL 12,5kg
165,00 zł
*
Doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.
Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz/lub wysokiej hydratacji, ponieważ zapewnia:
• optymalną kruchość (pizza nie jest gumowata, nawet jeśli jest zimna)
• stabilność i chrupkość struktury, również po upieczeniu: pizza utrzymuje wagę dodatków bez uginania oraz ciasto nie namaka
• maksymalną strawność bazy do pizzy
• idealna wydajność ciasta przez długi czas, która gwarantuje stałą jakość produktu finalnego
Charakterystyka
• wilgotność: maks. 15,50%
• zawartość białka: 12,5% - 13%
• sole mineralne: do 0,65%
• W. 260- 280
• P / L 0,55 - 0,65
• zawartość mokrego glutenu: do 43%
• absorpcja cieczy przy produkcji chleba: do 70%
s0400001
Specyficzne kody
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Domowy piec do pizzy Elitalia Pizza Express (dawniej Optima)
Cena
649,00 zł
Cena podstawowa
749,00 zł
- -100,00 zł
- - 100,00 zł