Maszyna do lodów Musso Stella

4 899,00 zł
*
Produkt niedostępny

Musso Stella to najlepsza półprofesjonalna maszyna do lodów produkcji włoskiej. Pozwala w łatwy sposób uzyskać profesjonalne rezultaty w domu i małej gastronomii.

Ilość

Domowa Gelateria

Musso Stella to najlepsza półprofesjonalna maszyna do lodów produkcji włoskiej. Pozwala w łatwy sposób uzyskać profesjonalne rezultaty w domu oraz małych punktach gastronomicznych. To kompaktowe urządzenie, z dużą, solidną łopatką ze stali nierdzewnej, dużej, stałej misce oraz mocnym i solidnym systemem chłodzenia. Urządzenie pozwala osiągnąć profesjonalną wydajność bez wstępnego chłodzenia i tworzyć lody o idealnej konsystencji i napowietrzeniu. Klasyczny, ponadczasowy design i konstrukcja wykonana z polerowanej stali nierdzewnej sprawiają, ze urządzenie pasuje do każdego pomieszczenia i kuchni

Włoski styl

Na początku lat 60., w odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, założyciel firmy, Piero Musso, zaprojektował i udoskonalił maszynę, która zrewolucjonizowała „lody domowej roboty”, jakie znamy.

Od tego czasu lodziarki Musso trafiają do kuchni entuzjastów i najbardziej prestiżowych restauracji na całym świecie. Zagrały nawet epizodyczne role w kilku filmach.

Maszyny do lodów Musso to wytrzymałe, niezawodne i łatwe w czyszczeniu, proste w obsłudze domowe maszyny, idealne do robienia lodów w domu.

Najwyższa jakość


Każdy element jest najwyższej jakości, a każda maszyna jest testowana i sprawdzana. Każde urządzenie do lodów Musso jest produkowane we Włoszech od ponad 50 lat. Projektowane, budowane i testowane w laboratorium w Mortarze w Pawii.

• Wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304

• Ostra łopatka ze stali nierdzewnej rozbija wszelkie grudki i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu

• Prosta, solidna konstrukcja i brak elementów elektronicznych

• Posiada znak CE (zgodny z europejskimi dyrektywami dotyczącymi bezpieczeństwa produktów)

• Niska dyspersja . Wężownica czynnika chłodniczego przyspawana bezpośrednio do miski, aby zminimalizować rozproszenie temperatury

• Idealna prędkość łopatki (>76 obr./min) umożliwiająca wprowadzenie odpowiedniej ilości powietrza dla uzyskania wyjątkowej tekstury lodów.

Szczegóły techniczne:

Maksymalna pojemność składników 1,5l
Maksymalna ilość lodów 3l
Czas przygotowania 30 min. (bez wcześniejszego chłodzenia składników)
Wymiar wysokość, szerokość, głębokość (cm) 31x51x35
Waga netto (kg) 31
Moc (W) 250
Silnik indukcyjny łopatkowy (RPM) 76
Zegar mechaniczny (min) 60
Prąd standardowy jednofazowy 110/60 – 230/50
Czynnik chłodniczy R134A
Korpus ze stali nierdzewnej
Wyprodukowano we Włoszech

lm002

Specyficzne kody

Zobacz także