Książka "Mastering Pizza"
Mastering Pizza: The Art and Practice of Handmade Pizza, Focaccia, and Calzone
Ta książka to przełomowy kurs robienia najlepszej pizzy we własnym domu. Oferuje różnorodne przepisy na ciasto, pozwalając osiągnąć efekt jak z profesjonalnej pizzerii, bez względu na to, jakim sprzętem dysponujesz w kuchni.
Choć pizza to bodaj najpopularniejsze danie Ameryki i świata, wciąż wielu ludzi obawia się robić ją we własnym domu. W książce Mastering Pizza wielokrotnie nagradzany szef kuchni Marc Vetri zgłębia temat z właściwą sobie dociekliwością, odkrywając przed czytelnikiem tajniki idealnej pizzy. Po latach spędzonych na poszukiwaniu smaków i receptur we Włoszech, a potem doskonaleniu ich w Ameryce, Vetri oferuje różnorodne przepisy na ciasto o różnym stopniu hydratacji, pozwalając we własnym piekarniku upiec pizzę niczym w profesjonalnym piecu. W książce omówione są klasyczne pizze, takie jak Margerita czy Carbonara, ale także niestandardowe dodatki do nich, jak na przykład mule czy trufle, a nawet pizza na słodko z Nutellą. Z pomocą Mastering Pizza, dzięki prawdziwej atmosferze dalekiej Italii oddanej w precyzyjnych fotografiach pokazujących krok po kroku proces formowania ciasta, nauczysz się przygotowywać prawdziwą pizzę.
Autor: Marc Vetri, David Joachim
Książka w języku angielskim, 272 strony.
Twarda oprawa
Specyficzne kody
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Ooni Koda 16 Piec do pizzy opalany gazem
- -300,00 zł
- - 300,00 zł