Filtruj według
Kategorie
Cena
Mąka do pizzy Pasini Verde AVPN 10kg
Doskonała mąka z młyna Pasini, rekomendowana przez AVPN do pizzy neapolitańskiej. Średni czas wyrastania. Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 0-4°C: 1-2 dni
Mąka do pizzy Pasini Blu 10kg
Doskonała mąka z młyna Pasini. Krótki czas wyrastania. Czas dojrzewania w temperaturze kontrolowanej 0-4°C: 10 godzin
Mąka do pizzy Molini Pizzuti Pulcinella 5kg
Idealna do przygotowywania ciast średnio/krótko wyrastających. Pulcinella to mąka o średniej mocy typu „0”, która pozwala uzyskać produkt końcowy o średnio wyrośniętym brzegu, o silnym aromacie i smaku.Czas wyrastania od 12 do 24 godzin, w temperaturze ok. 25°C. Szczyt dojrzewania osiąga po 18...
Mąka do pizzy Molini Pizzuti Pulcinella ORO 10kg
Idealny do ciast bezpośrednich, dojrzewających od 12 do 24 godzin. Jego rozciągliwość zapewnia mu znaczną wszechstronność, dzięki czemu doskonale nadaje się zarówno do współczesnych pizz z dużymi pęcherzami powietrza, jak i do dużych pizz o średnicy 38-40 cm. Siła (W): 260P/L: 0,65Absorpcja...
Mąka do pizzy Molini Pizzuti Costa d'Amalfi 5kg
Opracowana przez naszych techników we współpracy ze znanymi neapolitańskimi pizzaiolo, Costa D'Amalfi to idealna mąka do ciasta na średnie/długie wyrastanie. Wysoka zawartość białka i stabilność gwarantują wysoką wydajność podczas procesu wyrabiania. Po upieczeniu pizza zyskuje złocisty brzeg...
Mąka do pizzy Molini Pizzuti Costa d'Amalfi ORO 10kg
Odpowiednia do ciast bezpośrednich i pośrednich o czasie dojrzewania od 24 do 48 godzin. Jej elastyczność sprawia, że idealnie nadaje się do pizzy z wyrośniętym i lekkim brzegiem. Doskonała również jako zaczyn, który podkreśli jej niezwykły smak i wydobędzie aromaty zarodków pszenicy znajdujących...
Mąka do pizzy Molini Pizzuti Vesuvio 10kg
Mąka z pszenicy miękkiej typu „0”, do ciast o wyższej hydracji, wymagających długiego czasu wyrastania. Ciasto powinno wyrastać od 48 do 72 godzin w temperaturze około 25°C. Szczyt dojrzałości osiągany jest po 54 godzinach. Siła (W): 350P/L: 0,65Absorpcja wody: 58,0
Podsypka Molini Pizzuti Spolvero 5kg
Idealna mieszanka do rozciągania ciasta na pizzę. Połączenie semoliny z pszenicy durum i mąki ryżowej ułatwia rozciąganie ciasta na blacie, nadaje pizzy lepszy smak po upieczeniu i przedłuża jej chrupkość.
Kompozycja mąk Molini Pizzuti Tonda 10kg
Mieszanka mąk specjalnie zaprojektowana do klasycznej okrągłej pizzy, zwanej po włosku „tonda”.Idealna do średnio-długiego dojrzewania, co najmniej 24 godziny. Aby uzyskać perfekcyjne ciasto, zastosuj 36 godzin dojrzewania z 70% hydracją. Można stosować metodę bezpośrednią lub z zaczynem.
Kompozycja mąk Molini Pizzuti Pala 10kg
Idealna mieszanka mąk do „pizza in pala”, do średnio-długiego dojrzewania, co najmniej 24 godziny. Dla perfekcyjnego ciasta zaleca się 48 godzin dojrzewania masy z 80% hydracją. Rekomendujemy pracę metodą bezpośrednią.
Kompozycja mąk Molini Pizzuti Teglia 10kg
Mieszanka mąk do pizzy teglia - z miękkim miękiszem i chrupiącą zewnętrzną skórką. Idealna do średnio-długiego dojrzewania, co najmniej 24 godziny. Dla perfekcyjnego ciasta zaleca się 48 godzin dojrzewania masy z 80% hydracją. Rekomendujemy pracę metodą bezpośrednią.
Mąka do pizzy Molini Pizzuti 1kg
Mąka pszenna typ „0” idealna do przygotowania pizzy w domu według włoskiej tradycji. Odpowiednia równowaga między siłą a jakością białek sprawia, że ciasto jest elastyczne i dobrze trzyma fermentację, co pozwala uzyskać lekką i łatwostrawną pizzę. Siła (W): 250P/L: 0,65Absorpcja wody: 54,0
Mąka do makaronu Molini Pizzuti 1kg
Mieszanka uzyskana z połączenia mąk pszenicy miękkiej i semoliny z pszenicy twardej.Jest to idealny produkt do przygotowania domowego makaronu, z jajkami lub bez, zgodnie z przepisami z dawnej włoskiej tradycji.
Mąka Manitoba Molini Pizzuti 1kg
Mąka pszenna typu „0” uniwersalna, uzyskana z starannej selekcji mocnych zbóż włoskich i północnoamerykańskich. Wysoka zawartość glutenu i jakość białek gwarantują doskonałe wyniki podczas wyrabiania ciasta oraz równomierne i obfite rośnięcie podczas pieczenia. Siła (W): 350P/L: 0,6Absorpcja...
Semola Rimacinata Molini Pizzuti 1kg
Semolina z pszenicy twardej, uzyskana z mielenia 100% włoskiego zboża. Drobne ziarno i intensywny żółty kolor sprawiają, że jest to idealny produkt do chrupiących i złocistych panierek, do wypieku regionalnych chlebów lub po prostu do nadania chrupkości domowej pizzy. Absorpcja wody: 58,0
Kompozycja mąk Molini Pizzuti Focaccia 500g
Przygotowanie wysokiej i puszystej focacci nigdy nie było tak łatwe. Mieszanka zawiera mąkę typu „0” bogatą w minerały i witaminy, które nadają produktowi końcowemu aromat i smak, a także suszony zakwas i sól. Aby dokończyć przepis, wystarczy dodać wodę, sól i oliwę.
Kompozycja mąk Molini Pizzuti Gnocchi 300g
Mieszanka do gnocchi Molini Pizzuti pozwala przygotować domowe gnocchi w 10 minut, wymagając jedynie dodania wody.
Mąka bezglutenowa Molini Pizzuti Zero Glutine 1kg
Mąka bezglutenowa stworzona jest z wyselekcjonowanych surowców, wolnych od glutenu i mleka. Idealna do każdego rodzaju wypieków i potraw.
Mąka słodowa Molini Pizzuti Malto 500g
Mąka słodowa to mąka ze słodowanej pszenicy o wysokiej mocy diastatycznej (minimum 14000 jednostek Pollacka). Zawiera znaczną ilość enzymów diastatycznych, które wspierają bardziej jednolite wyrastanie ciasta i poprawiają walory smakowe, aromatyczne oraz chrupkość skórki. Działa dzięki...
Mąka do pizzy PETRA 5063 SPECIAL 12,5kg
Doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.
Mąka do pizzy PETRA 0102 - 12,5kg
doskonała mąka z młyna Quaglia. Idealna do ciast poddawanych długiemu czasowi wzrostu oraz wysokiej hydracji.
Caputo mąka do pizzy 00 Pizzeria 1kg
Mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciast wymagających długiej fermentacji, w tym klasycznej neapolitańskiej pizzy.
Caputo mąka do pizzy Doppio Zero 1kg
Mąka o dobrze skalibrowanym ziarnie, łatwa do nawodnienia, idealna do lekkiego i puszystego ciasta. Świetna „urabialność”, dobra do miękkich ciast, które zachowują lekkość i smak po pieczeniu.
Mąka Caputo Semola 1 kg
Mąka semola do ciasta na makaron i chleb oraz do podsypywania pizzy.
Caputo mąka do pizzy 00 Cuoco 1kg
Mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji.
Caputo mąka do pizzy 0 Manitoba Oro 1kg
Mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciast wymagających długiej fermentacji w chłodnych pomieszczeniach.
Caputo mąka do pizzy 0 Nuvola 1kg
Mąka nowa typu 0, do mocno nawilżonych ciast, daje dobrze wyrośnięty brzeg klasycznej neapolitańskiej pizzy.
Caputo mąka do pizzy 00 Pizzeria 5kg
Mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciast wymagających długiej fermentacji, w tym klasycznej neapolitańskiej pizzy.
Caputo mąka do pizzy 00 Classica 5kg
Mąka o dobrze skalibrowanym ziarnie, łatwa do nawodnienia, idealna do lekkiego i puszystego ciasta. Świetna „urabialność”, dobra do miękkich ciast, które zachowują lekkość i smak po pieczeniu.
Caputo mąka do pizzy 0 Nuvola 5kg
Mąka nowa typu 0, do mocno nawilżonych ciast, daje dobrze wyrośnięty brzeg klasycznej neapolitańskiej pizzy.
Caputo mąka do pizzy 0 Nuvola Super 5kg
Mąka Caputo Nuvola Super, idealna do klasycznej pizzy neapolitańskiej oraz innych wypieków wymagających lekkiego i puszystego ciasta (np. foccacia).
5 Stagioni Mąka do pizzy neapolitańskiej ROSSA typ "00" 10 kg
Idealna mąka do pizzy neapolitańskiej ROSSA 10 kg
5 Stagioni mąka do pizzy klasycznej typu "00" CLASSICA 1kg
Mąka niskobiałkowa, łatwa w użyciu i odpowiednia do wszystkich rodzajów bezpośrednich ciast z krótkim czasem wzrastania, gdzie wymagana jest dobra elastyczność.
5 Stagioni mąka do pizzy neapolitańskiej typu "00" 1kg
Idealna mąka do pizzy neapolitańskiej
5 Stagioni mąka SUPERIORE / 1kg
Delikatna pszenna mąka typu 00 z wysoką zawartością białka jest przeznaczona do ciast z długim czasem dojrzewania. Idealna do ciast, które są robione min 24h wcześniej i przechowywane w lodówce.
5 Stagioni mąka Semolina Rimacinata 1kg
Mąka z najwyższej jakości twardych ziaren doskonale sprawdzi się jako podsypka do pizzy.
Mąka do makaronów Pasini Pasta Fresca 1kg
Doskonała mąka z młyna Pasini. Miękka mąka pszenna do domowego świeżego makaronu. Mąka odpowiednia do większości rodzajów makaronów.
Mąka do makaronów Pasini Pasta D'ORO 5kg
Doskonała mąka z młyna Pasini. Miękka mąka pszenna do domowego świeżego makaronu. Mąka odpowiednia do większości rodzajów makaronów.
Pomidory San Marzano Rega DOP 3 kg
Pomidory bez skóry w gęstym soku pomidorowym 3kg.Zalecane przez Stowarzyszenie AVPN do przyrządzania prawdziwej neapolitańskiej pizzy.
Pomidory SAN MARZANO DOP Greci 800 g
Pomidory pelati San Marzano dell'Agro Sarnese - Nocerino DOP
Pomidory San Marzano DOP AVPN SOLANIA 2,55 kg
Pomidory San Marzano DOP/AVPN SOLANIA - Pomidory bez skóry w soku pomidorowym 2,55 kg.Zalecane przez Stowarzyszenie AVPN do przyrządzania prawdziwej neapolitańskiej pizzy.
Pomidory Pelati NOI & VOI /400 g/
Pomidory w całości bez skóry w soku pomidorowym NOI & VOI 400 g.
Polpa per pizza Ortolina 400 g
Pomidory bez skóry krojone w soku pomidorowym Ortolina 400 g.
Passata z pomidorów koktajlowych ROSSO Gargano 290 g
Gęsty i aksamitny sos z pomidorków cherry.
Passata Rustica Il Corposo Petti 700 g
Przecier pomidorowy Petti passata rustica 700 g.
Oliwa z oliwek extra vergine Grezzona Levante 1l
Olio extra vergine „GREZZONA” Levante - Oliwa extra vergine 100% niefiltrowana, włoska z kapslem, 1 litr
Oliwa z oliwek extra vergine Luglio Selezione ORO 100% włoska 750 ml
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Luglio Selezione ORO otrzymywana jest w 100% z włoskich oliwek. Ma intensywny aromat, który odzwierciedla aromat oliwek zebranych z rośliny na odpowiednim poziomie dojrzałości. Posiada delikatny smak, charakteryzuje się balansem pomiędzy goryczką i...
Oliwa z oliwek extra vergine Luglio Classico 750 ml
Oliwa z oliwek extra vergine 100%, Luglio Classico, 750 ml.
Oliwa z oliwek EXTRA VERGINE COPPINI 1 l
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia EXTRA VERGINE COPPINI 1l.
Suszone pomidory Naturalmente Delizia 580g
Pomidory suszone w oleju słonecznikowym Delizia 2000 580g. Gwarancja 100% włoskich upraw.
Oliwa extra vergine z cytryną Levante 250ml
Oliwa extravergine z dodatkiem cytryny to bardzo popularna receptura śródziemnomorska. Butelka 250ml
Pomidory suszone w oleju ITALCARCIOFI 280 g
Pomidory suszone w oleju ITALCARCIOFI 280 g
Oliwa z oliwek EXTRA VERGINE COPPINI, 100% włoska w butelce 500ml
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia EXTRA VERGINE COPPINI 500 ml., 100% włoska.
Pomidory żółte Datterini Gialli Rosso Gargano 400g
Pomidory żółte Datterini Gialli Rosso Gargano 400g.
Oliwa z oliwek extra vergine bazylia Levante 250ml
Oliwa z oliwek extravergine z bazylią świetnie sprawdza się jako przyprawa do dań makaronych oraz pizzy. Produkty LEVANTE to wysokiej jakości oliwy z oliwek z extra virgin, pochodząca ze starannego doboru surowców i stosowania ciągłych kontroli dla maksymalnej dbałości o wszystkie parametry...
Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana czarną truflą 250ml
Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana truflą. Butelka 250ml
Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana białą truflą 250ml
Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana truflą LEVANTE. Butelka 250ml
Oliwa extra vergine z rozmarynem Levante 250ml
Oliwa z oliwek extravergine z dodatkiem rozmarynu, jednego ze sztandarowych specjałów kuchni śródziemnomorskiej. Butelka 250ml
Ocet balsamiczny di Modena IGP 250ml Bellei
Ocet balsamiczny di Modena IGP 250ml Bellei
Krem balsamiczny z figami 250 ml
Krem na bazie octu balsamicznego z Modeny o przyjemnym słodko-winnym smaku.
Krem balsamiczny 500 ml
Krem na bazie octu balsamicznego z Modeny o przyjemnym słodko-winnym smaku.
Krem balsamiczny rozmaryn 250 ml
Krem na bazie octu balsamicznego z Modeny o przyjemnym słodko-winnym smaku.
Krem truflowo-pieczarkowy Greci / 400 g
Krem z drobno zmielonych pieczarek, wzbogacony czarną truflą.
Karczochy w oleju a'la Romana 350g/540g Calugi
Karczochy Toskańskie w oleju słonecznikowym przetworzone ze świeżych surowców.
Papryka Piri Piri Luxeapers 100 g
Hiszpańskie ostre papryczki Piri Piri o słodko-kwaśnym smaku. Wspaniały dodatek dla osób lubiących pikantne smaki.
Brokuły po neapolitańsku - friarielli saltati Delizia2000
Brokuły po neapolitańsku - friarielli saltati 1062ml Delizia2000
Pasta pikantna Cheboom JUM / 90g /
CheBoom to wyjątkowo bogata i aromatyczna kompozycja, łącząca pikantność z głębokimi, słodko-kwaśnymi nutami typowymi dla śródziemnomorskich smaków. Nasza pasta świetnie sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa, bruschetty, grzanek lub focaccii, dodając im wyjątkowego charakteru i aromatu.
Mieszanka przypraw Bruschetta JUM / 35g /
Suszona mieszanka do bruschetty to gotowa kompozycja przypraw i ziół, która pozwala szybko i wygodnie przygotować aromatyczne danie inspirowane włoską kuchnią. Przyprawa wspaniale wzbogaci smak nie tylko bruschetty, ale także makaronów, sosów, sałatek czy pizzy.
Kruszone pistacje JUM / 45g /
Kruszone pistacje to uniwersalny składnik, który świetnie sprawdza się zarówno w kuchni wytrawnej, jak i słodkiej. Mają intensywny orzechowy smak, chrupiącą teksturę i piękny zielony kolor, który dodaje daniom elegancji. Kruszone pistacje to nie tylko ozdoba, ale także zdrowy dodatek bogaty w...
Pasta z papryczek Pepperoni JUM / 95g /
Pasta z papryczek pepperoncini to intensywny, pikantny dodatek o żywym, czerwonym kolorze i wyrazistym smaku. Jest ceniony w kuchni włoskiej, zwłaszcza w południowych regionach jak Kalabria. Przygotowywana z dojrzałych, świeżych papryczek pepperoncini, oliwy z oliwek oraz odrobiny soli i octu...
Krem pistacjowy JUM / 190g /
Włoski krem pistacjowy, czyli crema di pistacchio, to wyjątkowy przysmak o bogatym, lekko orzechowym smaku i intensywnym zielonym kolorze.
Krem migdałowy JUM / 190g /
Włoski krem migdałowy, znany jako crema di mandorle, to aksamitny, słodki przysmak o intensywnym aromacie prażonych migdałów. Doskonale sprawdzi się jako nadzienie do ciast i ciasteczek, ale udekorowany prażonymi migdałami lub skórką z cytryny może stanowić samodzielny deser.
Pesto pistacjowe JUM / 190g /
Pesto pistacjowe to wyjątkowy wariant klasycznego włoskiego pesto, w którym główną rolę grają pistacje. To pyszna, kremowa pasta o subtelnym, orzechowym smaku, która stanowi znakomity dodatek do pizzy.
Konfitura z czerwonej cebuli z Tropei JUM / 100g /
Konfitura z czerwonej cebuli to niezwykle aromatyczny i wykwintny dodatek, który świetnie sprawdza się w różnych daniach.
Nduja di Spilinga - tradycyjna pikantna kiełbasa z Kalabrii / 90g /
Nduja di Spilinga to tradycyjny kalabryjski specjał powstający z połączenia drobno mielonych części mięsa wieprzowego oraz pikantnych papryczek. Idealny jako dodatek na pizzę.
Pomidory San Marzano DOP La Carmela 2,5 kg
Ręcznie przetwarzane pomidory La Carmela San Marzano (oficjalnie Pomodoro San Marzano dell’Agro Sarnese Nocerino DOP) to podłużne pomidory znane również jako pomidory śliwkowe. Charakteryzują się intensywnym, owocowym aromatem. Dostępne wyłącznie u nas!
Pomidory San Marzano DOP La Carmela 800 g
Ręcznie przetwarzame pomidory La Carmela San Marzano (oficjalnie Pomodoro San Marzano dell’Agro Sarnese Nocerino DOP) to podłużne pomidory znane również jako pomidory śliwkowe. Charakteryzują się intensywnym, owocowym aromatem. Dostępne wyłącznie u nas!
Pomidory Pelati Bio La Carmela 400 g
La Carmela Pelati BIO to bogate w składniki odżywcze, podłużne pomidory konserwowane bez skórki we własnym soku, dzięki czemu zachowują świeżość, znakomity smak i mają głęboki czerwony kolor. Produkowane przez firmę "Fratelli D'Acunzi Srl", która od 1958 roku zajmuje się produkcją żywności i...